Ne pienas ir ne vanduo: sveikas alternatyvus ingredientas, dėl kurio blynai nesuplėšomi

Jei ieškote sveikesnio būdo gaminti blynus, kurie būtų ne tik nesuplėšomi, bet ir naudingi Jūsų organizmui, šis straipsnis tikrai pravers! Tradiciškai blynai nėra laikomi itin sveiku patiekalu, tačiau su keliais protingais pakeitimais, jie gali tapti puikiu pilnaverčio mitybos plano dalimi.

Kodėl blynai plyšta?

Įprastai blynų receptai rekomenduoja naudoti pieną, vandenį ar net grietinėlę, tačiau šie ingredientai ne visada užtikrina, kad blynai nesuplėšys. Dažniausios problemos:

  • Netinkamas tešlos tirštumas
  • Baltymų ir riebalų disbalansas
  • Netinkamas keptuvės įkaitinimas
  • Nesubalansuotas miltų ir skysčių santykis

Vietoj to, kad naudotumėte riebius ar nesveikus produktus, siūlome išbandyti natūralų produktą su probiotikų gausa – riaženką!

Riaženka – sveikatos šaltinis ir tobulų blynų paslaptis

Riaženka yra fermentuotas pieno produktas, turintis daug naudingų savybių:

  1. Turi gerųjų bakterijų, palaikančių žarnyno mikroflorą
  2. Pasižymi mažesniu laktozės kiekiu nei įprastas pienas
  3. Turi aukštos kokybės baltymų, padedančių blynams išlaikyti formą
  4. Natūralūs riebalai užtikrina, kad blynai nesuliptų su keptuve

Sveikesnių blynų receptas su riaženka

Štai paprastas receptas, kurį lengvai pritaikysite sveikai mitybai:

  • 1 puodelis viso grūdo miltų (vietoj baltų rafinuotų)
  • 1 puodelis riaženka (vietoj pieno ar vandens)
  • 1 kiaušinis (galima naudoti tik baltymą, jei stebite cholesterolį)
  • Šaukštelis medaus ar agavos sirupo (vietoj cukraus)
  • Žiupsnelis jūros druskos
  • Šaukštelis kokosų aliejaus keptuvei (vietoj sviesto)

Kodėl šis receptas sveikesnis?

„Šie blynai ne tik nepraras formos, bet ir suteiks organizmui naudingų medžiagų,” – teigia mitybos specialistė Lina Kazlauskienė. „Viso grūdo miltai turi daugiau skaidulų, riaženka aprūpina probiotikais, o natūralūs saldikliai nesukelia staigaus cukraus šuolio kraujyje.”

Pagal naujausius tyrimus, fermentuoti pieno produktai padeda palaikyti sveiką žarnyno mikrobiotą, kuri yra tiesiogiai susijusi su imunitetu ir net psichologine sveikata.

Kaip kepti sveikus blynus?

  1. Naudokite vidutinio karštumo temperatūrą
  2. Tepkite keptuvę minimaliu kiekiu kokosų aliejaus
  3. Leiskite blynams iškepti iki galo vienoje pusėje prieš apverčiant
  4. Patiekite su šviežiais uogomis ar naminiu uogų padažu be cukraus

Išbandykite šį sveiką blynų receptą su riaženka ir jūsų pusryčiai taps ne tik skanu, bet ir naudingu pradėti dieną maistu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like