Greiti ir sveiki sausainiai – 5 lengvi receptai, kuriuos pamėgsite

easy healthy biscuit recipes

Riešutų sviesto sausainiai be glitimo

delicious gluten free cookies recipe

Be glitimo riešutų sviesto sausainių receptas

Pasimėgaukite sodraus , riešutų skonio riešutų sviesto sausainiais be glitimo, puikiu skanėstu, puikiai tinkančiu patenkinti saldų potraukį be kaltės jausmo. Šie sausainiai mėgstami ne tik dėl savo sviestinės tekstūros, bet ir dėl to, kad yra fantastiškas pasirinkimas tiems, kurie yra jautrūs glitimui, todėl yra mėgstamas bet kurio deserto repertuaro papildymas.

Sudedamosios dalys:

  • 250 gramų kreminio žemės riešutų sviesto
  • 150 gramų granuliuoto cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 100 g šokolado drožlių

Instrukcijos:

  1. Įkaitinkite orkaitę: Nustatykite orkaitę iki 180 °C ir išklokite kepimo skardą pergamentiniu popieriumi.
  2. Sumaišykite ingredientus: Dideliame dubenyje sumaišykite žemės riešutų sviestą ir cukrų. Maišykite, kol mišinys taps vientisas ir gerai susimaišys.
  3. Sudėkite drėgnus ingredientus: Įmuškite kiaušinį ir įpilkite vanilės ekstrakto. Maišykite, kol visiškai susimaišys.
  4. Sodos įmaišymas: pabarstykite mišinį soda ir maišykite, kol ji tolygiai pasiskirstys.
  5. Sudėkite šokolado drožles: Švelniai įmaišykite šokolado drožles, užtikrindami, kad jos tolygiai pasiskirstytų visoje tešloje.
  6. Formuokite sausainius: Ant paruoštos kepimo skardos šaukštu užberkite tešlos ir išdėliokite maždaug 5 cm atstumu vienas nuo kito. Šaukšto nugarėle šiek tiek suplokite kiekvieną šaukštą.
  7. Kepkite: Įdėkite lakštą į orkaitę ir kepkite 10-12 minučių arba kol kraštai taps auksinės spalvos.
  8. Atvėsinkite: Išimkite iš orkaitės ir leiskite sausainiams 5 minutes atvėsti ant kepimo skardos, o tada perkelkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Patarimai:

  • Pakeitimai: Jei norite kitokio skonio, vietoj žemės riešutų sviesto naudokite migdolų sviestą.
  • Gaminimo būdas: Kepimo laiką sutrumpinkite minute ar dviem.
  • Pateikimas: Atvėsusius sausainius elegantiškai apipilkite ištirpintu šokoladu.

Patiekimo pasiūlymas:

Mėgaukitės šiais riešutų sviesto sausainiais be glitimo su stikline šalto migdolų pieno arba puodeliu šiltos arbatos. Jie puikiai tinka kaip popietės užkandis ar paprastas desertas, kuris patiks visiems.

Tahini spragėsių sausainiai

Tahini spragėsių sausainiai: Riešutų skanėstas

Jei ieškote unikalaus ir aromatingo skanėsto, ieškokite tik ” Tahini Crackle Biscuits”. Šie sausainiai pasižymi saldžiu ir riešutiniu skoniu, todėl tradiciniai sausainiai yra nuostabus posūkis. Juos ne tik paprasta pagaminti, bet jie taip pat neturi glitimo, todėl tinka įvairioms dietoms.

Ingredientai:

  • Reikės: 200 gramų tahini: Užtikrinkite, kad jis būtų gerai išmaišytas, kad būtų vientisas.
  • 150 g granuliuoto cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 50 g sezamo sėklų: Neprivaloma, dėl papildomo traškesio.

Instrukcijos:

  1. Įkaitinkite orkaitę: Nustatykite orkaitę iki 180 °C (350 °F), kad sušiltų, kol ruošite tešlą.
  2. Sumaišykite drėgnus ingredientus: Dideliame dubenyje sumaišykite tahini, cukrų, kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Maišykite, kol mišinys taps vientisas ir gerai susimaišys.
  3. Sudėkite sausus ingredientus: Sudėkite kepimo miltelius ir druską į tahini mišinį. Maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys. Jei naudojate sezamo sėklas, sudėkite jas dabar.
  4. Suformuokite tešlą: Iš tešlos suformuokite nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Dėkite juos ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi, palikdami vietos tarp rutuliukų, kad būtų galima paskirstyti.
  5. Kepkite sausainius: Dėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 12-15 minučių arba tol, kol sausainiai įgaus auksinę spalvą, o jų viršus taps įtrūkęs.
  6. Atvėsinkite ir patiekite: Atvėsinkite sausainius ant kepimo skardos kelioms minutėms ir tik tada perkelkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Patarimai:

  • Jei norite mažiau saldaus biskvito, sumažinkite cukraus kiekį iki 100 g. Jei norite papildomo skonio, įberkite šaukštelį cinamono arba kardamono.
  • Pateikimas: Prieš patiekdami sausainius lengvai pabarstykite milteliniu cukrumi.
  • Laikymas: Šiuos sausainius laikykite sandariame inde iki savaitės, kad išliktų traškūs.

Patiekimo rekomendacijos:

Mėgaukitės „Tahini Crackle Biscuits” su karštos arbatos ar kavos puodeliu, kad patirtumėte tikrą palaimą.

Nesvarbu, ar norite ramiai pabūti su savimi, ar pasidalyti su draugais, šie sausainiai tikrai sužavės savo nuostabiu skoniu ir tekstūra.

Išbandykite juos ir pasimėgaukite riešutų gerumu!

Lazdynų riešutų ir figų kakavos sausainiai

nutty fig chocolate cookies

Lazdynų riešutų ir figų kakavos sausainių receptas

Sveiki atvykę į kulinarinį malonumą, kuriame susijungia lazdyno riešutų sodrumas ir saldus džiovintų figų kramtymas, o visa tai supakuota į kakavos sausainius. Šiuose lazdyno riešutų ir figų kakavos sausainiuose susijungia geriausi natūralūs skoniai ir tekstūros, todėl garantuotai patiks jūsų skonio receptoriams.

Juose nėra glitimo, todėl juos galima mėgautis be kaltės jausmo, nes jie ne tik skanūs, bet ir maistingi.

Sudėtis

  • 200 g lazdyno riešutų miltų
  • 100 g džiovintų figų, susmulkintų
  • 50 g kakavos miltelių
  • 100 mililitrų klevų sirupo
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1/2 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 50 g smulkintų lazdyno riešutų

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite ir paruoškite: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (350 °F). Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, kad nepriliptų.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus: dideliame dubenyje sumaišykite lazdyno riešutų miltus, kakavos miltelius, sodą ir druską. Maišykite, kol gerai susimaišys, kad soda pasiskirstytų tolygiai.
  3. Įmaišykite drėgnus ingredientus: Į sausą mišinį įpilkite klevų sirupo ir vanilės ekstrakto. Maišykite, kol susidarys tiršta tešla. Ji turi lengvai sulipti, bet nebūti per daug drėgna.
  4. Įdėkite figų ir lazdyno riešutų: Įmaišykite smulkintas figas ir lazdyno riešutus. Įsitikinkite, kad jie tolygiai pasiskirstė visoje tešloje, kad kiekvienas kąsnis būtų tolygaus skonio.
  5. Formuokite sausainius: Formuokite sausainius: rankomis arba šaukštu formuokite nedidelius tešlos rutuliukus (maždaug graikinio riešuto dydžio) ir dėkite juos ant paruoštos kepimo skardos. Kiekvieną rutuliuką šiek tiek suplokite delnu, kad įgautų sausainio formą.
  6. Kepkite: Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-12 minučių. Stebėkite, kad nesudegtų; iškepę jie turi būti tvirti, bet ne kieti.
  7. Atvėsinkite: Išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti ant grotelių. Taip jie tinkamai sustings ir išryškės jų kramtomoji tekstūra.

Patarimai

  • Pakeitimai: Jei nerandate lazdyno riešutų miltų, galite pasigaminti patys, sumalę sveikus lazdyno riešutus virtuviniame kombaine, kol jie taps smulkūs.
  • Pateikimas: Prieš kepdami sausainius pabarstykite žiupsneliu jūros druskos, kad sausainiai įgautų papildomo skonio.
  • Laikymas: Šiuos sausainius galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki savaitės.

Patiekimo rekomendacijos

Mėgaukitės šiais lazdyno riešutų ir figų kakavos sausainiais su puodeliu žolelių arbatos arba stikline migdolų pieno.

Jie puikiai tinka užkandžiams vidudienį arba lengvam desertui po vakarienės. Pasimėgaukite be kaltės jausmo ir mėgaukitės skonių harmonija kiekviename kąsnyje!

Šokoladinės uogienės lašeliai

Šokolado uogienės lašeliai: skanus ir sveikatai palankus skanėstas

Šokoladiniai uogienės lašeliai – tai modernus klasikinių sausainių variantas, kuriame susilieja prabangus šokolado sodrumas ir ryškus uogienės saldumas. Šie sausainiai yra ne tik šventė skonio receptoriams, bet ir sveikesnis desertas, į kurio sudėtį įeina burokėliai, suteikiantys papildomos spalvos ir maistinių medžiagų.

Ingredientai

  • 200 g universalių miltų
  • 50 g nesaldintos kakavos miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 100 g nesūdyto sviesto, suminkštinto
  • 150 gramų granuliuoto cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 50 gramų virtų burokėlių, sutrintų į tyrę
  • 100 g mėgstamos vaisių uogienės
  • 50 g juodojo šokolado drožlių

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę: Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (350 °F). Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, kad nepriliptų.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus: vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite į šalį.
  3. Sviestas ir cukrus: Dideliame dubenyje išsukite suminkštintą sviestą ir cukrų, kol taps lengvi ir purūs. Tai turėtų užtrukti apie 2-3 minutes.
  4. Sudėkite drėgnus ingredientus: Įmaišykite kiaušinį ir vanilės ekstraktą, kol visiškai susimaišys. Tada įmaišykite burokėlių tyrę, kuri sausainiams suteiks gražios spalvos ir drėgmės.
  5. Sumaišykite sausus ir drėgnus mišinius: Sudėkite sausus ingredientus į šlapią mišinį, maišydami, kol susimaišys. Sudėkite juodojo šokolado drožles.
  6. Formuokite sausainius: Ant paruoštos kepimo skardos šaukštu užberkite tešlos ir išdėliokite maždaug 5 cm atstumu vienas nuo kito. Kiekvieno sausainio centre nykščiu arba šaukšto nugarėle padarykite nedidelį įdubimą.
  7. Užpildykite uogiene: į kiekvieną įdubimą šaukštu įpilkite po nedidelį kiekį vaisių uogienės, stengdamiesi jos neperpildyti.
  8. Kepkite: Dėkite sausainius į įkaitintą orkaitę ir kepkite 12-15 minučių arba kol kraštai taps tvirti. Atvėsę sausainiai toliau stingsta.
  9. Atvėsinkite: Leiskite sausainiams kelias minutes atvėsti ant kepimo skardos ir tik tada perkelkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Patarimai

  • Pakeitimai: Jei po ranka neturite burokėlių, galite juos pakeisti tokiu pat kiekiu obuolių tyrės arba trintų bananų, kad skonis būtų kitoks.
  • Gaminimo būdai: Jei norite intensyvesnio šokolado skonio, prieš įmaišydami kakavos miltelius į sausą keptuvę ant vidutinės ugnies porą minučių paskrudinkite kakavos miltelius.
  • Pristatymo idėjos: Atvėsusius sausainius lengvai pabarstykite milteliniu cukrumi, kad atrodytų elegantiškai.

Patiekimo pasiūlymai

Mėgaukitės šokolado uogienės lašeliais su karštos arbatos ar kavos puodeliu ir pasimėgaukite maloniu popietiniu skanėstu. Tai taip pat puikus užkandis po pamokų, kuris patiks vaikams.

Kad išliktų švieži, laikykite juos sandariame inde.

Pasimėgaukite šiais šokolado uogienės lašeliais ir leiskite, kad jų nuostabus skonis praskaidrintų jūsų dieną, o sveikatingumo tikslai būtų išlaikyti!

Bananiniai medaus sausainiai be cukraus

healthy banana honey treats

Bananinių medaus sausainių be cukraus receptas

Įvadas

Atraskite skanų ir sveiką becukrių bananinių medaus sausainių skonį. Šiame gardžiame skanėste dera natūralus prinokusių bananų ir medaus saldumas, todėl jis yra skani ir maistinga alternatyva be rafinuoto cukraus.

Šie sausainiai pasižymi minkšta, kramtomąja tekstūra, primenančia klasikinius medaus džiūvėsius, ir yra puikus užkandis be kaltės sąmoningiems užkandžiautojams.

Sudėtis

  • 2 prinokę bananai (maždaug 200 g po nulupimo)
  • 150 g avižinių dribsnių
  • 50 gramų medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos

Instrukcijos

1. Įkaitinkite orkaitę: Nustatykite orkaitę iki 180 °C ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Sutrinkite bananus: Vidutinio dydžio dubenyje šakute arba bulvių trintuvu gerai sutrinkite prinokusius bananus iki vientisos kreminės masės.

3. Sudėkite ingredientus: Į trintus bananus supilkite medų ir vanilės ekstraktą, išmaišykite, kol gerai susimaišys.

4. Sumaišykite sausus ingredientus: atskirame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite, kad tolygiai susimaišytų.

5. Suformuokite tešlą: Sudėkite sausus ingredientus į bananų mišinį ir maišykite, kol susidarys tešla. Mišinys turi būti lipnus, bet laikytis kartu.

6. Suformuokite sausainius: Užberkite maždaug šaukštą tešlos ir susukite ją į rutuliuką. Dėkite jį ant paruoštos kepimo skardos ir švelniai suplokite ranka.

Pakartokite su likusia tešla.

7. Kepti: Kepkite 12-15 minučių arba tol, kol sausainiai taps auksinės spalvos ir tvirti.

8. Šaunu: Išimkite iš orkaitės ir leiskite sausainiams atvėsti ant grotelių.

Patarimai

  • Pakeitimai: Jei norite, vietoj medaus galite naudoti klevų sirupą, kad skonis būtų kitoks.
  • Galimybė be glitimo: Jei norite vengti glitimo, įsitikinkite, kad jūsų avižų dribsniai yra sertifikuoti be glitimo.
  • Priedai: Į tešlą galite įmaišyti smulkintų riešutų ar sėklų.

Patiekimo pasiūlymai

Mėgaukitės becukriais bananiniais medaus sausainiais su puodeliu arbatos ar kavos arba supakuokite juos kaip patogų užkandį keliaujant.

Šie sausainiai tikrai taps jūsų sveiko užkandžiavimo įpročiu ir puikiai tiks po pamokų ar greitiems pusryčiams.

Griebkite prinokusius bananus ir pradėkite kepti – šiuos sausainius gaminti taip pat malonu, kaip ir valgyti!

Be glitimo riešutų sviesto sausainiai

Pasimėgaukite sodriu, riešutiniu riešutų sviesto sausainių be glitimo gerumu. Šiuose sausainiuose puikiai dera kreminis žemės riešutų sviestas ir reikiamas saldumas, todėl jiems neįmanoma atsispirti. Nesvarbu, ar turite mitybos apribojimų, ar tiesiog mėgaujatės skoniu, šie sausainiai pasižymi maloniu traškumu ir burnoje tirpstančia tekstūra, kuri patiks visiems.

Sudedamosios dalys

  • 250 g lygaus žemės riešutų sviesto
  • 150 gramų granuliuoto cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1/2 arbatinio šaukštelio sodos
  • Žiupsnelis druskos

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę: Nustatykite orkaitę iki 180 °C (356 °F), kad ji būtų karšta ir paruošta, kai ruošite sausainius.
  2. Sumaišykite ingredientus: Dideliame dubenyje sumaišykite 250 g lygaus riešutų sviesto ir 150 g granuliuoto cukraus. Maišykite, kol mišinys taps vientisas ir kreminis.
  3. Sudėkite drėgnus ingredientus: Įmuškite vieną didelį kiaušinį ir įdėkite šaukštelį vanilės ekstrakto. Maišykite, kol viskas gerai susimaišys.
  4. Įmaišykite sausus ingredientus: Į mišinį įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio sodos ir žiupsnelį druskos. Maišykite, kol visi ingredientai visiškai susimaišys ir susidarys tešla.
  5. Formuokite sausainius: Iš tešlos šaukštu iškočiokite tešlą ir suformuokite mažus rutuliukus. Juos tolygiai išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Švelniai paspauskite kiekvieną rutuliuką šakute, kad ant viršaus susidarytų kryžminis raštas.
  6. Kepkite: Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-12 minučių arba kol kraštai šiek tiek apskrus. Būkite atsargūs, kad neperkeptumėte, nes norite, kad viduryje jie išliktų minkšti.
  7. Atvėsinkite: Išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems 5 minutes atvėsti ant kepimo skardos, o po to perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Patarimai

  • Pakeitimai: Jei mėgstate ne tokius saldžius sausainius, sumažinkite cukraus kiekį iki 100 g. Jei norite papildomos tekstūros, į tešlą įmaišykite 50 g smulkintų žemės riešutų.
  • Kepimo būdas: Įpusėjus kepimo laikui kepimo skardą apverskite, kad iškeptų tolygiai.
  • Pristatymo idėjos: Atvėsusį pyragą galima pabarstyti trupučiu cukraus pudros, kad būtų šventinis akcentas, arba apšlakstyti ištirpintu šokoladu.

Patiekimo pasiūlymas

Mėgaukitės šiais riešutų sviesto sausainiais be glitimo su stikline šalto migdolų pieno arba šiltos arbatos puodeliu. Tai nuostabus užkandis bet kuriuo paros metu, puikiai tinkantis dalytis su draugais ir šeima.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like