Ekspertai pasakė, kurioje mėsoje yra daugiausia antibiotikų, nors ji perkama dažniausiai

antibiotic laden meat purchased frequently

Galbūt būsite šokiruoti sužinoję, kad paukštiena užima pirmąją vietą antibiotikų vartojimo sąraše, nes beveik 70 proc. vištienos produkcijos naudojama įprastinė farmacinė intervencija. Nepaisant to, kad šie paukščiai yra dažniausiai namų ūkiuose perkamas baltymas, jie dažnai gydomi plataus spektro antibiotikais, kurie gali pakenkti jūsų sveikatai.

Norite suprasti visą šių paslėptų pavojų poveikį? Laukite įžvalgų, kurios gali pakeisti jūsų požiūrį į mėsos atranką.

Reklama

Tylioji grėsmė renkantis baltymus

Kasdien renkantis mėsą tyli grėsmė ne visada matoma plika akimi. Antibiotikai mėsos produktuose tapo plačiai paplitusia problema, kuri gali turėti įtakos jūsų ilgalaikei sveikatai jums patiems to nesuvokiant. Pirkdami įprastinę mėsą, greičiausiai vartojate antibiotikų likučius, naudojamus gyvūnų augimui spartinti ir ligoms išvengti perpildytose fermose.

Šie paslėpti vaistų pėdsakai gali prisidėti prie atsparumo antibiotikams didėjimo, o tai yra labai svarbi visuomenės sveikatos problema. Jūsų pasirenkami baltymai daro tiesioginę įtaką šių potencialiai kenksmingų medžiagų poveikiui. Tyrimai rodo, kad nuolat vartojant antibiotikais apdorotą mėsą gali susilpnėti natūralus jūsų organizmo imuninis atsakas, todėl tapsite jautresni vaistams atsparioms bakterinėms infekcijoms, kurias vis sunkiau išgydyti.

Įprastos mėsos antibiotikų žemėlapio sudarymas

Daugiau kaip 80 % Jungtinėse Valstijose parduodamų antibiotikų naudojami gyvulininkystėje, todėl farmacijos intervencija į įvairias mėsos rūšis yra sudėtinga. Šiame kraštovaizdyje pirmauja vištiena, nes beveik 70 % paukštienos augintojų nuolat vartoja antibiotikus, kad išvengtų ligų ir pagreitintų augimą. Nuo jų nedaug atsilieka galvijininkystė, kur galvijai dažnai gydomi plataus spektro antibiotikais, kad būtų išvengta galimų infekcijų intensyvaus šėrimo cechuose. Kiauliena užima trečiąją vietą, nes kiaulininkystė taip pat labai priklauso nuo farmacinių intervencijų. Jūsų sąmoningumas yra svarbus; rinkdamiesi mėsą su užrašu „be antibiotikų” arba „užauginta be antibiotikų” galite smarkiai sumažinti šių liekamųjų junginių poveikį. Suprasdami šią antibiotikų teritoriją, galėsite rinktis baltymus, teikdami pirmenybę tiek asmens, tiek visuomenės sveikatai ir mažindami galimą riziką, susijusią su atsparumu antibiotikams.

Reklama

Rizika sveikatai ne tik vakarienės lėkštėje

Gilinantis į platesnes antibiotikų naudojimo mėsos gamyboje pasekmes , greitai išryškėja nerimą keliantys pavojai sveikatai. Antibiotikams atsparios bakterijos kelia didelę grėsmę visuomenės sveikatai, todėl svarbiausi vaistai gali tapti neveiksmingi. Su šiomis bakterijomis susiduriama per užkrėstą mėsą, o tai gali sukelti sunkiau gydomas infekcijas ir sutrikdyti imunitetą. Per didelis antibiotikų vartojimas gyvulininkystėje sukuria aplinką, kurioje atsparūs mikroorganizmai klesti ir greitai plinta. Rizika susirgti vaistams atspariomis ligomis didėja sulig kiekvienu tokiomis sąlygomis pagamintos mėsos vartojimu. Pažeidžiamoms gyventojų grupėms, įskaitant vaikus ir asmenis su susilpnėjusiu imunitetu, gresia dar didesnės galimos sveikatos komplikacijos. Pasekmės neapsiriboja vien asmens sveikata, bet gali turėti įtakos pasaulinėms gydymo strategijoms ir visuomenės sveikatos infrastruktūrai.

Protingesnio mėsos vartojimo strategijos

Daugelis vartotojų, besirūpinančių savo sveikata, ieško veiksmingų strategijų, kaip sumažinti antibiotikų, esančių mėsos produktuose, poveikį. Pirmiausia galite rinktis ekologišką mėsą arba mėsą be antibiotikų, kuri gaminama įprastai nenaudojant antibiotikų. Pirkdami ieškokite tokių etikečių kaip „Be antibiotikų” arba USDA ekologiškos mėsos sertifikato.

Apsvarstykite galimybę sumažinti bendrą mėsos suvartojimą ir paįvairinti baltymų šaltinius. Pirkdami mėsą pirmenybę teikite vietos ūkininkams, kurie laikosi atsakingos gyvulių auginimo praktikos. Paukštienoje ir kiaulienoje paprastai naudojama daugiau antibiotikų nei jautienoje, todėl ypač atidžiai rinkitės šiuos baltymus.

Reklama

Geros reputacijos prekinių ženklų šaldytuose produktuose dažnai pateikiama skaidri informacija apie šaltinius. Taip pat galite ištirti augalinės kilmės baltymų alternatyvas, kurios padeda išvengti problemų, susijusių su antibiotikais. Rinkdamiesi informaciją, apsaugosite savo sveikatą ir paremsite tvaresnę žemės ūkio praktiką.

Perteklinio antibiotikų naudojimo gyvulininkystėje ciklo nutraukimas

Perteklinis antibiotikų vartojimas gyvulininkystėje yra didelis visuomenės sveikatos iššūkis, kuris toli gražu neapsiriboja atskirų vartotojų pasirinkimais. Norėsite suprasti, kaip šis ciklas įtvirtina atsparumą ir kelia grėsmę pasaulio sveikatai. Apsvarstykite šias svarbias įžvalgas:

  1. Įprastas antibiotikų vartojimas sukuria superbakterijas, kurios iš gyvūnų gali pereiti pas žmones.
  2. Pramoninis ūkininkavimas remiasi profilaktiniais antibiotikais, kad kompensuotų perpildytas ir antisanitarines sąlygas.
  3. Greitai atsiranda atsparių bakterijų padermių, todėl svarbiausi vaistai tampa neveiksmingi

Sveikatos priežiūros specialistai vis dažniau perspėja, kad nekontroliuojamas antibiotikų vartojimas gyvulininkystėje kelia pavojų, kad išgydomos infekcijos gali virsti potencialiai mirtinais susidūrimais. Reikalaudami skaidrumo, remdami atsakingą ūkininkavimo praktiką ir rinkdamiesi mėsą iš gamintojų, kurie iki minimumo sumažina antibiotikų naudojimą, galite aktyviai prisidėti prie šio pavojingo ciklo nutraukimo. Kovojant su atsparumu antimikrobinėms medžiagoms svarbūs jūsų pagrįsti pasirinkimai.

Reklama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like