Valgykite šiuos maisto produktus ryte ir visą dieną neteksite kalorijų: mitybos specialisto nuomonė

morning calorie burning foods claim

Pagreitinkite medžiagų apykaitą ir sumažinkite kalorijų kiekį, ryte strategiškai vartodami daug baltymų ir skaidulų turintį maistą. Graikiškas jogurtas, kiaušiniai ir avižiniai dribsniai gali paskatinti termogenezę, stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje ir sumažinti alkio troškimą.

Uogos ir ispaninio šalavijo sėklos dėl antioksidantų ir omega-3 riebalų rūgščių gerina riebalų apykaitą. Šios maistingųjų medžiagų turinčios medžiagos palaiko nuoseklią medžiagų apykaitą ir gali padidinti organizmo kalorijų sąnaudas.

Reklama

Smalsu, kaip optimizuoti rytinę mitybos strategiją? Mokslas tampa dar įdomesnis.

Graikiškas jogurtas:  baltymų kupinas medžiagų apykaitos stimuliatorius

Nors baltymai yra labai svarbūs medžiagų apykaitos sveikatai, graikiškas jogurtas išsiskiria kaip išskirtinė maistinė jėgainė. Vienoje jo porcijoje yra apie 15-20 g baltymų, o tai gali gerokai pagreitinti medžiagų apykaitą ir padėti išsaugoti raumenis metant svorį.

Graikiškame jogurte esantys probiotikai taip pat pagerina virškinimo efektyvumą, todėl gali padidėti kalorijų sąnaudos. Mažai angliavandenių ir daug baltymų turintis jogurtas gali padėti stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje ir sumažinti alkio troškimą. Tyrimai rodo, kad graikiško jogurto vartojimas gali padidinti termogenezę, t. y. virškinimo metu organizmas sudegina daugiau kalorijų.

Reklama

Kiaušiniai: tobulas svorio metimo maistas

Tęsdami medžiagų apykaitą skatinančių maisto produktų tyrinėjimą, paaiškėjo, kad kiaušiniai yra mitybos stebuklas, padedantis reguliuoti svorį. Sužinosite, kad sveiki kiaušiniai yra galingas aukštos kokybės baltymų ir pagrindinių maistinių medžiagų derinys, kuris gali labai padėti siekti svorio metimo tikslų. Jų baltymai skatina sotumo jausmą, mažina bendrą suvartojamų kalorijų kiekį, nes sumažina alkį ir neleidžia be reikalo užkandžiauti.

Tyrimai rodo, kad pusryčiams vartojant kiaušinius, vėliau suvartojamų kalorijų kiekis gali sumažėti iki 180 kalorijų per dieną. Didelis baltymų kiekis sukelia hormonines reakcijas, kurios slopina apetitą ir greitina medžiagų apykaitą. Be to, kiaušiniuose yra nepakeičiamųjų aminorūgščių ir maistinių medžiagų, tokių kaip cholinas, kurios palaiko riebalų apykaitą ir raumenų išsaugojimą metant svorį. Kiaušinius galima paruošti įvairiais būdais, todėl jie yra ideali mitybos sudedamoji dalis asmenims, ieškantiems veiksmingų svorio valdymo strategijų.

Avižiniai dribsniai: Daug skaidulų turintis alkio slopintojas

Kadangi neskaldyti grūdai atlieka svarbų vaidmenį medžiagų apykaitos sveikatoje, avižiniai dribsniai išsiskiria kaip maistinis svorio valdymo šaltinis. Jums bus naudingas didelis skaidulų kiekis, kuris lėtina virškinimą ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, veiksmingai mažina alkį ir apsaugo nuo staigaus potraukio.

Reklama

Tyrimai rodo, kad avižiniuose dribsniuose esančios tirpios skaidulos, beta gliukanas, didina sotumo hormonų kiekį, todėl ilgiau jaučiatės sotūs. Šis mechanizmas tiesiogiai padeda mažinti svorį, nes natūraliai mažina suvartojamų kalorijų kiekį. Be to, avižose yra sudėtingų angliavandenių, kurie palaipsniui atpalaiduoja energiją, todėl išvengiama medžiagų apykaitos šuolių ir palaikoma ilgalaikė medžiagų apykaita.

Ruošiant avižinius dribsnius, rinkitės plieninius arba skrudintus be pridėtinio cukraus. Pagerinkite avižinių dribsnių maistingumą įdėdami daug baltymų turinčių priedų, pavyzdžiui, migdolų ar chia sėklų, kurie dar labiau sustiprina alkio slopinimo ir medžiagų apykaitos naudą.

Uogos:  antioksidantai, padedantys deginti riebalus

Nors avižiniai dribsniai suteikia tvirtą pagrindą medžiagų apykaitos sveikatai, uogos yra dar vienas strateginis komponentas jūsų riebalų deginimo mitybos arsenale. Tokios uogos kaip mėlynės, braškės ir avietės, kuriose gausu polifenolių ir flavonoidų, spartina medžiagų apykaitos procesus ir didina jautrumą insulinui. Didelis antioksidantų kiekis jose neutralizuoja laisvuosius radikalus, mažina uždegimą, kuris gali trukdyti numesti svorio.

Reklama

Tyrimai rodo, kad uogos gali suaktyvinti tam tikrus genus, susijusius su riebalų apykaita, todėl gali padidėti lipidų oksidacija. Mažai kalorijų turinčios ir daug skaidulų turinčios uogos skatina sotumo jausmą, todėl sumažėja bendras suvartojamų kalorijų kiekis. Be to, jų glikemijos indeksas yra palyginti mažas, o tai padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje ir išvengti staigių insulino šuolių, kurie gali paskatinti riebalų kaupimąsi.

Chia sėklos: maži, bet galingi medžiagų apykaitos greitintuvai

Mikroskopiniai maistiniai dinamitai – chia sėklos pasižymi galingu medžiagų apykaitos pagreitinimu, kuris paneigia jų nedidelį dydį. Moksliškai įrodyta, kad šios mažytės sėklos dėl savo išskirtinio maistinių medžiagų profilio gerina medžiagų apykaitą. Turtingos omega-3 riebalų rūgštimis, baltymais ir skaidulomis, ispaninio šalavijo sėklos gali gerokai padidinti kasdien sudeginamų kalorijų kiekį.

Įtraukę chia sėklų į savo mitybą, patirsite:

Reklama

  • ilgalaikį energijos išsiskyrimą, kuris neleidžia sulėtėti medžiagų apykaitai
  • Didesnis sotumas, mažinantis bendrą suvartojamų kalorijų kiekį
  • padidėjęs jautrumas insulinui ir efektyvesnė riebalų apykaita

Tyrimai rodo, kad vos 30 g ispaninio šalavijo sėklų per dieną gali suaktyvinti termogenezę – medžiagų apykaitos procesą, kurio metu organizmas išskiria šilumą ir degina kalorijas. Dėl didelio baltymų ir skaidulų kiekio šiose sėklose virškinimui reikia daugiau energijos, todėl efektyviai padidėja medžiagų apykaitos greitis ramybės būsenoje ir palaikomos svorio valdymo strategijos.

Žalioji arbata: Rytinis medžiagų apykaitos gerintojas

Žalioji arbata: Rytinis medžiagų apykaitos gerintojas

Ar kada nors susimąstėte, kaip paprastas žaliosios arbatos puodelis gali pakeisti jūsų medžiagų apykaitos sveikatą? Tyrimai rodo, kad žaliojoje arbatoje esantys katechinai, ypač epigalokatechino galatas (EGCG), labai skatina medžiagų apykaitą ir riebalų oksidaciją. Tyrimai rodo, kad vartojant žaliąją arbatą medžiagų apykaita kasdien gali paspartėti 4-5 %, o tai reiškia, kad sudeginama maždaug 80-120 papildomų kilokalorijų.

Reklama

Termogeninės arbatos savybės suaktyvina organizmo riebalų deginimo mechanizmus, todėl ji yra idealus rytinis gėrimas svoriui reguliuoti. Joje esantis kofeinas veikia sinergiškai su katechinais, gerindamas medžiagų apykaitą ir skatindamas didesnes energijos sąnaudas. Be to, žalioji arbata gerina jautrumą insulinui ir mažina riebalų įsisavinimą, taip dar labiau palaikydama jūsų medžiagų apykaitos tikslus.

Kasdien išgerkite 2-3 puodelius, kad maksimaliai padidintumėte naudą medžiagų apykaitai ir paremtumėte savo sveikatingumo kelionę.

Avokadas: sveiki riebalai, skatinantys sotumą

Įsivaizduokite:

Reklama

  • Kreminės žalios spalvos gabalėlis tirpsta ant pilno grūdo skrebučio.
  • Sklandūs avokado gabalėliai, pasklidę po ryto salotas
  • Smaragdiniai pleištai šalia kiaušinienės

Didelė skaidulų ir sveikų riebalų koncentracija sinergiškai veikia lėtindama virškinimą, suteikdama ilgalaikės energijos ir skatindama sotumo jausmą. Tyrimai rodo, kad asmenys, pusryčiaujantys su avokadais, vėlesnių valgymų metu suvartoja maždaug 22 % mažiau kalorijų. Strategiškai įtraukdami šį galingą vaisių į savo rytinę rutiną, sukursite medžiagų apykaitos aplinką, palankią efektyviam svorio valdymui.

Liesų baltymų kokteiliai: Maistingųjų medžiagų turtingas rytinis kuras

Strateginis baltyminis kokteilis yra metaboliškai optimizuota rytinės mitybos strategija, galinti gerokai padidinti energijos sąnaudas ir raumenų baltymų sintezę. Naudodami liesus baltymų šaltinius, tokius kaip išrūgos, kazeinas ar augalinės kilmės baltymai, paskatinsite termogenezę ir palaikysite liesų raumenų vystymąsi.

Rytiniame kokteilyje turėtų būti aukštos kokybės baltymų (20-30 g), sudėtinių angliavandenių ir svarbiausių mikroelementų. Tokie ingredientai kaip graikiškas jogurtas, špinatai, uogos ir ispaninio šalavijo sėklos suteikia visapusišką maistinę paramą išlaikant mažą kalorijų kiekį. Baltymų aminorūgščių profilis skatina medžiagų apykaitą, didina sotumo jausmą ir apsaugo nuo alkio priepuolių viduryje ryto.

Reklama

Tyrimai rodo, kad baltymų turtingų pusryčių vartojimas susijęs su geresniu medžiagų apykaitos efektyvumu ir ilgalaikiu svorio reguliavimu. Strategiškai vartojant daug maistinių medžiagų turintį kokteilį, optimizuojamas rytinis organizmo medžiagų apykaitos potencialas.

Pilno grūdo skrebučiai su migdolų sviestu: Subalansuotas energijos užkandis

Kam pasitenkinti tuščiomis kalorijomis, jei rytą galite pasistiprinti metaboliškai strategiškai svarbiu viso grūdo skrebučių ir migdolų sviesto deriniu? Šie energingi pusryčiai optimizuoja medžiagų apykaitą dėl kruopščiai atrinktų makroelementų. Neskaldytų grūdų skrebučiai aprūpina sudėtiniais angliavandeniais ir užtikrina ilgalaikį energijos išsiskyrimą, o migdolų sviestas – sveikais mononesočiaisiais riebalais ir baltymais.

Jūsų idealus rytinis maistas atrodys taip:

Reklama

  • Aukso rudumo viso grūdo skrebučiai su blizgančiu sodraus migdolų sviesto užtepėle.
  • pabarstykite chia sėklomis, suteikiančiomis omega-3 riebalų rūgščių
  • Subalansuota lėkštė, žadanti ilgalaikį medžiagų apykaitos aktyvumą

Tyrimai rodo, kad baltymų ir skaidulų turtingi pusryčiai gali padidinti termogenezę, todėl gali padidėti kalorijų sąnaudos. Strateginis lėtai virškinamų angliavandenių ir baltymų derinys stabilizuoja gliukozės kiekį kraujyje, sumažina alkio šuolius ryte ir palaiko nuoseklią medžiagų apykaitą visą dieną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like