Šį skanų užkandį suvalgius prieš geriant alkoholį, gali sumažėti pagirių tikimybė

snack lowers alcohol hangover risk

Suvalgę saują migdolų arba graikinių riešutų likus 30-60 minučių iki pirmojo gėrimo, galite gerokai sumažinti pagirių tikimybę. Šiuose maistingųjų medžiagų turtinguose riešutuose yra baltymų, kurie lėtina alkoholio absorbciją, o juose esantis magnis ir B grupės vitaminai palaiko kepenų funkciją ir padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Omega-3 ir vitaminas E veikia kaip antioksidantai, apsaugantys nuo alkoholio sukelto streso. Kad pasiektumėte dar geresnių rezultatų, norėsite žinoti tobulus šių užkandžių prieš gėrimą derinius ir jų vartojimo laiką.

Mokslo žinios apie užkandžius prieš gėrimą

Vartojant alkoholį tuščiu skrandžiu, jis absorbuojamas į kraują daug greičiau nei tada, kai virškinimo sistemoje yra maisto. Dėl tokio greitesnio įsisavinimo gali greičiau įvykti apsinuodijimas ir vėliau pasireikšti sunkesni pagirių simptomai.

Valgymas prieš geriant padeda sulėtinti alkoholio įsisavinimą, nes maistas skrandyje veikia kaip fizinis barjeras. Baltymai, riebalai ir sudėtiniai angliavandeniai yra ypač veiksmingi, nes jie ilgiau virškinami ir sukuria ilgalaikį apsauginį poveikį. Šios maistinės medžiagos padeda palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje ir išvengti staigių svyravimų, kurie dažnai sukelia pagirių simptomus.

Be to, maistas virškinimo sistemoje skatina fermentų, padedančių alkoholio apykaitai, išsiskyrimą. Jūsų kepenys gali veiksmingiau apdoroti alkoholį, kai jų neapsunkina staigus alkoholio antplūdis, todėl sumažėja toksiškų šalutinių produktų, tokių kaip acetaldehidas, kaupimasis.

Kodėl migdolai ir graikiniai riešutai yra jūsų naujieji gėrimo draugai

nutty beverages hydrate and nourish

Du galingi riešutai – migdolai ir graikiniai riešutai – yra idealūs užkandžiai prieš gėrimą dėl savo unikalių maistinių savybių. Šiuose riešutuose yra daug sveikųjų riebalų, baltymų ir B grupės vitaminų, kurie padeda organizmui efektyviau metabolizuoti alkoholį.

Migdoluose gausu vitamino E ir magnio, kurie palaiko kepenų funkciją ir padeda sumažinti alkoholio vartojimo sukeltą uždegimą. Juose taip pat gausu baltymų, kurie lėtina alkoholio absorbciją kraujyje. Graikiniuose riešutuose yra alfa-linoleno rūgšties – omega-3 riebalų rūgšties, kuri padeda apsaugoti kepenų ląsteles nuo alkoholio sukeltos žalos. Juose taip pat gausu arginino – aminorūgšties, kuri padeda detoksikacijai.

Kai prieš gerdami suvalgote saują šių riešutų, aprūpinate savo organizmą svarbiausiomis maistinėmis medžiagomis, kurios gali padėti sumažinti pagirių simptomus ir palaikyti natūralius kepenų detoksikacijos procesus.

Kaip šios maistinės medžiagos padeda kovoti su pagirių simptomais

nutrients combat hangover symptoms

Migdoluose ir graikiniuose riešutuose esančios specifinės maistinės medžiagos veikia sinergiškai, kad apsaugotų jūsų organizmą nuo žalingo alkoholio poveikio. Sudėtyje esantis magnis padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, o B grupės vitaminai palaiko kepenų funkciją ir alkoholio apykaitą. Didelis baltymų kiekis šiuose riešutuose lėtina alkoholio pasisavinimą ir neleidžia greitai apsinuodyti.

Šiuose riešutuose esančios omega-3 riebalų rūgštys ir vitaminas E yra stiprūs antioksidantai, apsaugantys ląsteles nuo alkoholio sukelto oksidacinio streso. Juose esantys mineralai, ypač cinkas ir selenas, palaiko imuninę sistemą ir padeda palaikyti tinkamą hidratacijos lygį. Riešutuose esantis L-argininas – aminorūgštis, kuri gali pagerinti kraujotaką ir sumažinti galvos skausmo intensyvumą. Sveikų riebalų ir skaidulų derinys padeda palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje viso gėrimo metu, todėl sumažėja kitos dienos simptomai.

Geriausias laikas valgyti prieš pirmąjį gėrimą

Norint maksimaliai išnaudoti apsauginę riešutų naudą, reikia atidžiai pasirinkti laiką prieš alkoholio vartojimą. Norėsite suvalgyti saują riešutų likus maždaug 30-60 minučių iki pirmojo gėrimo, kad jie būtų tinkamai suvirškinti ir pasisavintos maistingosios medžiagos. Toks laikas užtikrina, kad pagrindiniai mineralai ir sveiki riebalai bus jūsų organizme, kai alkoholis pateks į kraują.

Jei planuojate išgertuvių vakarą, nelaukite, kol užkandžiausite bare. Riešutuose esantiems baltymams ir riebalams suskaidyti reikia laiko, todėl jų vartojimas per arti gėrimo gali sukelti virškinimo sutrikimų. Ir atvirkščiai, jei riešutus valgysite per daug iš anksto (likus daugiau nei 2 valandoms iki gėrimo), jų apsauginis poveikis gali susilpnėti. Kad rezultatai būtų geriausi, riešutus įtraukite į lengvą patiekalą prieš gėrimą arba užkandį per rekomenduojamą laikotarpį.

Užkandžių derinimas siekiant maksimaliai apsisaugoti nuo pagirių

Nors vien tik riešutai gerokai apsaugo nuo pagirių, derinant juos su kitais strateginiais užkandžiais galima sustiprinti jų teigiamą poveikį. Idealių rezultatų pasieksite derindami riešutus su daug baltymų turinčiu maistu, pavyzdžiui, sūriu ar liesa mėsa, kurie padeda dar labiau sulėtinti alkoholio pasisavinimą. Pridėjus sudėtinių angliavandenių, pavyzdžiui, pilno grūdo krekerių ar obuolių griežinėlių, sukuriamas ilgalaikis energijos išsiskyrimas, kuris palaiko stabilų cukraus kiekį kraujyje per visą gėrimo seansą.

Jei norite maksimaliai apsisaugoti, galite susikurti subalansuotą užkandžių lėkštę prieš gėrimą, į kurią įeitų sauja maišytų riešutų, pilno grūdo krekerių, sūrio kubelių ir šviežių vaisių. Šis derinys suteikia būtinų mineralų, pavyzdžiui, kalio ir magnio iš riešutų, ilgalaikės energijos iš sudėtinių angliavandenių ir baltymų, padedančių veiksmingiau metabolizuoti alkoholį. Užkandžiaudami nepamirškite gerai drėkintis tarp gėrimų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like