MMityba Skaityti daugiau Pagrindiniai mitai apie aliejų, kuriais geriau nebetikėtibyMonika Veronika2025-09-14 Dažniausiai pasitaikantys mitai apie aliejų: visi aliejai yra vienodai maistingi, alyvuogių aliejaus negalima kaitinti, „lengvi“ aliejai turi mažiau…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Kaip persodinti orchidėją į naują vazoną: naudingi patarimaibyMonika Veronika2025-09-14 Persodinant orchidėjas reikia atkreipti dėmesį į laiką ir techniką. Ženklai, kad orchidėja turi būti persodinta, yra išaugimas iš…
MMityba Skaityti daugiau Kaip sumažinti kancerogenų kiekį ruošiant mėsą: paprasti pokyčiai, mažinantys vėžio rizikąbyRomanas2025-09-14 Moksliniai tyrimai rodo aiškų ryšį tarp mėsos ruošimo aukštoje temperatūroje ir kancerogenų susidarymo. Kepant ant grotelių, orkaitėje ar…
LLigos Skaityti daugiau Paskutinės žmogaus gyvenimo minutės: mokslininkai paaiškino, kas vyksta smegenysebyMonika Veronika2025-09-14 Naujausi tyrimai atskleidžia netikėtą neurocheminį šuolį mirštančiuose smegenyse. Tyrimai rodo, kad po širdies sustojimo ar ventiliatoriaus pašalinimo smarkiai…
LLigos Skaityti daugiau Maistas, miegas, fiziniai pratimai: paprasti žingsniai link ilgaamžiškumobyRomanas2025-09-14 Maistas, Miegas, Fizinis aktyvumas: paprasti žingsniai link ilgaamžiškumo Ilgaamžiškumo siekimas nereikalauja sudėtingų formulių ar brangių maisto papildų. Tyrimai…
MMityba Skaityti daugiau Atraskite stebuklingą kardamono naudą: Kodėl šis prieskonių karalienės titulą pelnęs augalas vertas vietos jūsų virtuvėjebyVisuomenės balsas2025-09-13 Kardamonas – vienas brangiausių prieskonių pasaulyje po šafrano ir vanilės, dažnai vadinamas „prieskonių karaliene” dėl savo unikalaus aromato…
MMityba Skaityti daugiau Gastroenterologas dalinasi 10 geriausių žarnynui palankių užkandžių, kuriuos galite valgyti kasdien: Makhana, daiginti mung pupelių užkandžiai, pasukosbyVisuomenės balsas2025-09-13 Žarnyno sveikata yra vienas iš svarbiausių bendrojo organizmo gerovės aspektų. Mūsų žarnynas ne tik atsakingas už maisto virškinimą…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Vienas pjūvis – ir kopūstai užaugs didžiuliai: patyrusių sodininkų triukasbyRomanas2025-09-13 Patyrę sodininkai aprašo paprastą „vieno pjūvio“ genėjimą, kuris subrendusią kopūstų galvą paverčia platforma keliems dideliems šalutiniams kopūstams. Metodas…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Medžių balinimas rudenį: atskleista paslaptis, kaip juos išlaikyti iki pavasariobyRomanas2025-09-13 Medžių kamienų balinimas rudenį yra praktinė priemonė, padedanti sumažinti žiemą patiriamus žievės pažeidimus ir pagerinti pavasarį išgyvenamumą. Ši…
MMityba Skaityti daugiau Nepakankamai įvertintas supermaistas: trys netikėti burokėlių privalumai sveikataibyMonika Veronika2025-09-13 Burokėliai turi įspūdingų naudingų savybių sveikatai, ne tik žinomą poveikį kraujospūdžiui. Tyrimai rodo, kad jie stiprina atmintį ir…
SSvorio metimas Skaityti daugiau Kaip sumažinti visceralinį riebalų kiekį: įprotis Nr. 1, kurio reikia skubiai atsikratytibyMonika Veronika2025-09-13 Svarbiausias įprotis, kurį reikia pašalinti norint sumažinti vidaus organų riebalus, yra ilgas sėdėjimas. Sėdimas gyvenimo būdas labai prisideda…
PPsichologija Skaityti daugiau Kodėl mes nuolat žiūrime savo mėgstamus televizijos serialus ir kodėl tai naudinga mūsų psichinei sveikataibyRomanas2025-09-13 Televizijos žiūrovai dažnai sugrįžta prie pažįstamų serialų su stebinančiu dažnumu. Šis reiškinys yra daugiau nei tik pramogų pasirinkimas…