SSodas ir daržas Skaityti daugiau Aš perku avokadus tik dėl kauliuko – tai tikras lobis! Štai vienas originalus būdas jį panaudoti.bySodininkas Antanas2025-10-14 Avokado kauliukai yra pigus, maistinių medžiagų turtingas priedas orchidėjoms, suteikiantis cinko, seleno, kalcio, magnio, kalio ir vitaminų A,…
RReceptai Skaityti daugiau Gaminu obuolių blynelius be kiaušinių. Apsieinų ir be jų: visa paslaptis kefyrebyVisuomenės balsas2025-10-14 Ne visada kiaušinių naudojimas tešloje būna pagrįstas. Baltymas turi tokią savybę, kuri gali paversti blynus, pyragus ar kotletus…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Trąšos ar nuodai pasėliams? 5 taisyklės, kaip į sodą įmaišyti pelenus: pasimokykite iš mano klaidų – nedarykite ŠITObySodininkas Antanas2025-10-14 Medžio pelenai gali padėti arba pakenkti pasėliams, priklausomai nuo naudojimo būdo. Pirmiausia, prieš naudojant, patikrinkite dirvožemio pH, kad…
RReceptai Skaityti daugiau Gruziniškų šeimininkių receptas. Salotos „Aušra” – paprastos, maistingos ir neįtikėtinai skanios: gaminkite ir stebinkite svečiusbyVisuomenės balsas2025-10-14 Gruziniškos salotos „Aušra” – tai sodrus ir išraiškingas patiekalas, jungiantis paprastus, bet maistingus ingredientus ir būdingą pietietišką skonį.…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Rudenį ant sodo lysvės išpyliau 2 šaukštus „to“ – ir sraigės pabėgo iš sklypo tarsi nuo tornado. Išbandyta 100 %!bySodininkas Antanas2025-10-14 Paprasta dviejų valgomųjų šaukštų sausa barjera iš sodo kalkių, sumaišytų su tabako dulkėmis, rudenį vakare pabarstyta aplink lysves,…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Kaip pagal lapus prognozuoti būsimą kriaušių derlių: ką reiškia birželio mėnesį atsiradusios geltonos dėmėsbySodininkas Antanas2025-10-14 Gegužės mėnesį ant kriaušių lapų atsiradusios geltonos dėmės rodo įvairias grėsmes ir pasekmes. Ryškiai oranžinės, iškilusios pūslelės rodo,…
RReceptai Skaityti daugiau Gaminu skanų omletą kaip niekas kitas. Gaunasi purus ir nesuslūgsta. Žiba lyg auksasbyVisuomenės balsas2025-10-14 Pagaminti skanų ir purų omletą padeda keletas paslapčių, dėl kurių jis nesuslūgs vos tik perkėlus ant lėkštės. Ingredientai:…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Žiemos miegas be kenkėjų: veiksmingi būdai, kaip prižiūrėti sodą po lapų nukritimobySodininkas Antanas2025-10-14 Po lapų kritimo, tiksliniai ramybės laikotarpio apdorojimai pašalina žiemojančias grybų sporas, bakterijas ir nariuotakojus iš kamienų, šakų ir…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Pažiūrėjau, kaip mano kaimynas balkone augina pomidorus apverstus – 5 pagrindinės priežastys, kodėl verta apversti augalusbySodininkas Antanas2025-10-14 Kaimyno apversti balkono pomidorai paverčia siaurą vertikalų plotą produktyviu sodinimu, atlaisvindami grindų ir turėklų plotą. Augalai kabo ten,…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Anyta patarė džiovinti krapus ne puokštėmis, o vienu būdu: taip išsaugomas aromatas, tarsi jie būtų ką tik nuskinti iš sodo – dėkinga už šį triuką.bySodininkas Antanas2025-10-14 Anytos patarimas: nedėkite krapų į ryšulius. Ryšuliai sulaiko drėgmę ir šilumą, sulėtina džiūvimą ir leidžia lakiems aliejams oksiduotis…
RReceptai Skaityti daugiau Ši žuvis yra vitaminų šaltinis: ji turėtų būti privaloma 55 metų ir vyresnių žmonių mityboje. Pavadinimas + paruošimo būdasbyMonika Veronika2025-10-14 Sardinės yra vadinamos žuvimis: mažos, maistingos, turtingos omega-3 riebalų rūgštimis, geležimi, vitaminu D ir biologiškai prieinamu kalciu, todėl…
RReceptai Skaityti daugiau Greitas kopūstų pyragas su kefyru. Kopūstų daugiau neišmetu, o šeimyna nešioja ant rankųbyVisuomenės balsas2025-10-14 Žmonės taip įprato prie pyragų, kad šio kepinio tipo neįmanoma išbraukti iš mūsų gyvenimo. Net žmonės, kurie laikosi…