SSodas ir daržas Skaityti daugiau Šios gėlės padvigubina obelų ir slyvų derlių: netikėtas agronomų atradimasbyRomanas2025-09-14 Agronomai praneša, kad sodinant tankias kompanioninių gėlių juostas – facelijas, grikius ir vietinių laukinių gėlių mišinius – soduose…
MMityba Skaityti daugiau Pagrindiniai mitai apie aliejų, kuriais geriau nebetikėtibyMonika Veronika2025-09-14 Dažniausiai pasitaikantys mitai apie aliejų: visi aliejai yra vienodai maistingi, alyvuogių aliejaus negalima kaitinti, „lengvi“ aliejai turi mažiau…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Kaip persodinti orchidėją į naują vazoną: naudingi patarimaibyMonika Veronika2025-09-14 Persodinant orchidėjas reikia atkreipti dėmesį į laiką ir techniką. Ženklai, kad orchidėja turi būti persodinta, yra išaugimas iš…
MMityba Skaityti daugiau Kaip sumažinti kancerogenų kiekį ruošiant mėsą: paprasti pokyčiai, mažinantys vėžio rizikąbyRomanas2025-09-14 Moksliniai tyrimai rodo aiškų ryšį tarp mėsos ruošimo aukštoje temperatūroje ir kancerogenų susidarymo. Kepant ant grotelių, orkaitėje ar…
LLigos Skaityti daugiau Paskutinės žmogaus gyvenimo minutės: mokslininkai paaiškino, kas vyksta smegenysebyMonika Veronika2025-09-14 Naujausi tyrimai atskleidžia netikėtą neurocheminį šuolį mirštančiuose smegenyse. Tyrimai rodo, kad po širdies sustojimo ar ventiliatoriaus pašalinimo smarkiai…
LLigos Skaityti daugiau Maistas, miegas, fiziniai pratimai: paprasti žingsniai link ilgaamžiškumobyRomanas2025-09-14 Maistas, Miegas, Fizinis aktyvumas: paprasti žingsniai link ilgaamžiškumo Ilgaamžiškumo siekimas nereikalauja sudėtingų formulių ar brangių maisto papildų. Tyrimai…
MMityba Skaityti daugiau Atraskite stebuklingą kardamono naudą: Kodėl šis prieskonių karalienės titulą pelnęs augalas vertas vietos jūsų virtuvėjebyVisuomenės balsas2025-09-13 Kardamonas – vienas brangiausių prieskonių pasaulyje po šafrano ir vanilės, dažnai vadinamas „prieskonių karaliene” dėl savo unikalaus aromato…
MMityba Skaityti daugiau Gastroenterologas dalinasi 10 geriausių žarnynui palankių užkandžių, kuriuos galite valgyti kasdien: Makhana, daiginti mung pupelių užkandžiai, pasukosbyVisuomenės balsas2025-09-13 Žarnyno sveikata yra vienas iš svarbiausių bendrojo organizmo gerovės aspektų. Mūsų žarnynas ne tik atsakingas už maisto virškinimą…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Vienas pjūvis – ir kopūstai užaugs didžiuliai: patyrusių sodininkų triukasbyRomanas2025-09-13 Patyrę sodininkai aprašo paprastą „vieno pjūvio“ genėjimą, kuris subrendusią kopūstų galvą paverčia platforma keliems dideliems šalutiniams kopūstams. Metodas…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Medžių balinimas rudenį: atskleista paslaptis, kaip juos išlaikyti iki pavasariobyRomanas2025-09-13 Medžių kamienų balinimas rudenį yra praktinė priemonė, padedanti sumažinti žiemą patiriamus žievės pažeidimus ir pagerinti pavasarį išgyvenamumą. Ši…
MMityba Skaityti daugiau Nepakankamai įvertintas supermaistas: trys netikėti burokėlių privalumai sveikataibyMonika Veronika2025-09-13 Burokėliai turi įspūdingų naudingų savybių sveikatai, ne tik žinomą poveikį kraujospūdžiui. Tyrimai rodo, kad jie stiprina atmintį ir…
SSvorio metimas Skaityti daugiau Kaip sumažinti visceralinį riebalų kiekį: įprotis Nr. 1, kurio reikia skubiai atsikratytibyMonika Veronika2025-09-13 Svarbiausias įprotis, kurį reikia pašalinti norint sumažinti vidaus organų riebalus, yra ilgas sėdėjimas. Sėdimas gyvenimo būdas labai prisideda…