RReceptai Skaityti daugiau Paimu 1 stiklinę manų kruopų ir 1 stiklinę kefyro: labai skanus desertas iš nieko – ir šventei, ir kasdienaibyVisuomenės balsas2025-11-09 Manikas – legendinis pyragas, kurį mūsų močiutės kepdavo, kai baigdavosi miltai. Šiandien tai gurmaniškas desertas, kuris paruošiamas vos…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Žydintis palangės kraštas net gruodį: kaip per 5 minutes pagaminti supertrąšąbyRomanas2025-11-09 Žiemą kambariniai augalai dažnai atrodo nuskurdę ir nenori žydėti. Tačiau yra paprastas būdas juos atgaivinti – naminės trąšos…
RReceptai Skaityti daugiau Skanėstas prie arbatos per 15 minučių: skaniausias citrinų pyragas, kokį kada nors valgiaubyVisuomenės balsas2025-11-09 Citrinų pyragai – mažiau žinoma Prancūzijos kulinarijos vizitinė kortelė. Kadaise kovo mėnesį jie puošdavo visų kepyklų vitrinas, o…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Tai atlikite su vyšniomis iki lapkričio 15 d. – kitais metais derlius bus triskart didesnisbyRomanas2025-11-09 Iki lapkričio 15 dienos būtina atlikti keletą svarbių darbų vyšnių sode. Tinkamai paruošus medžius žiemai, kitais metais galima…
RReceptai Skaityti daugiau Kokia arbata naudojama šašlykų marinavimui Kaukazo šeimose: pastaba namų šeimininkėmsbyRomanas2025-11-09 Daugelyje Kaukazo namų ūkių stipri juodoji arbata yra paslėptas šašlykų marinato ingredientas. Taninais turtingas gėrimas padeda mėsai tapti…
RReceptai Skaityti daugiau Kopūstai su svogūnais skanesni už mėsą. Gyveni ir mokaisi: kodėl anksčiau taip negaminaubyVisuomenės balsas2025-11-09 Ar jūs kada nors pagalvojote, kad paprastas baltasis kopūstas gali tapti patiekalu, kuris savo skoniu prilygsta ar net…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Aš nuimu kopūstus po šalnų ir porus laikau smėlyje iki gegužės – 2 paprasti būdai, kaip laikyti derliųbyMonika Veronika2025-11-09 Daugelis sodininkų nežino, kad kopūstai tampa skanesni po pirmųjų šalnų, o porus galima išlaikyti šviežius iki pat gegužės.…
LLiaudies medicina Skaityti daugiau Šis petražolių gėrimas išvalė inkstus: dabar geriu kas mėnesįbyVisuomenės balsas2025-11-09 Kai prieš pusmetį gydytoja pasakė, kad inkstų tyrimuose „šiek tiek smėlio”, pamojau ranka – jauna esu, praeis. Po…
RReceptai Skaityti daugiau Kokius vaisius deda į ryžių patiekalą Rytuose: jie daro mėsą daug kartų minkštesnębyRomanas2025-11-09 Daugelyje Rytų virtuvių virėjai į plovą įdeda džiovintų raugerškių (barberių) – smulkių rūgščių vaisių, kurie ne tik suteikia…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Lapkričio mėnesį sudeginta 8 maišai sodo atliekų – 70% mažiau kenkėjų pavasarį: švaraus sklypo taisyklėbyRomanas2025-11-09 Vienas sodininkas lapkričio mėnesį kruopščiai surinko ir sudegino aštuonis maišus sodo atliekų. Pavasarį jis pastebėjo, kad kenkėjų skaičius…
MMityba Skaityti daugiau Kodėl reikėtų valgyti lašinius pusryčiams: senovės slavų paslaptis, kaip išlikti lieknam, pamiršta šimtmečiusbyMonika Veronika2025-11-09 Rytų Europoje lašiniai pusryčiams – ne tik tradicija, bet ir protinga mitybos strategija. Nedidelės porcijos sūdytų kiaulienos riebalų…
RReceptai Skaityti daugiau Fermentuoju burokėlius kaip kosmonautai: nuovargis dingo po savaitėsbyVisuomenės balsas2025-11-09 Kai bendradarbis fizikas pasakė, kad Rusijos kosmonautai fermentuotus burokėlius valgo ne dėl skonio, o dėl energijos, tik nusijuokiau…