SSodas ir daržas Skaityti daugiau Pelargonijos ir kitos gėlės atgis per vieną dieną: kaip namuose pagaminti stebuklingą trąšąbySodininkas Antanas2025-10-19 Sodininkystė Pelargonijos dažnai silpsta rudens mėnesiais – jų augimas sulėtėja, o žydėjimas sumažėja. Paprastos namų gamybos trąšos, paruoštos…
MMityba Skaityti daugiau Kodėl verta gerti kavą su kardamonu: Rytų paslaptis, kaip apsaugoti širdį ir išlikti budriam be stresobyMonika Veronika2025-10-19 Kardamono kavos mišinys yra farmakologiškai įdomus tradicinės Rytų medicinos ir šiuolaikinės mitybos mokslo susikirtimas. Šis mišinys veikia kelis…
RReceptai Skaityti daugiau Tokios sriubos norėsi dar. Nuostabiai skanus „Harčo” receptas iš tikro gruzinobyVisuomenės balsas2025-10-19 Vienu žinomiausių gruzinų virtuvės patiekalų reikia laikyti Harčo sriubą. Ją galima rasti bet kuriame restorane, kuris orientuojasi…
RReceptai Skaityti daugiau Greitasis kopūstų pyragas. Tešla tiesiog „Pasaka” – tikra gelbėtoja bet kokiam nesaldžiam kepiniuibyVisuomenės balsas2025-10-19 Kepiniai Kopūstų pyragas – vienas mylimiausių ir labiausiai atpažįstamų patiekalų slavų virtuvėje, kuris daugelį kartų džiugina šeimas savo…
RReceptai Skaityti daugiau Omletas kaip darželyje: pas mane jis visada purus ir aukštas. Viskas priklauso nuo proporcijųbyVisuomenės balsas2025-10-19 Omletas – tai tradicinis prancūzų patiekalas. Jis kilo iš Bessière miesto, ten jį vadino „vištos dovana”. Napoleono…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Kodėl baltagūžiai kopūstai blogai auga atvirame lauke: 7 dažniausios klaidos ir kaip jų išvengtibySodininkas Antanas2025-10-19 Kopūstai – tai tradicinė daržo kultūra, kuri turėtų puikiai augti atvirame lauke. Tačiau daugelis pradedančiųjų susiduria su…
RReceptai Skaityti daugiau Stiklinė kefyro ir vištienos krūtinėlė – skani vakarienė paruošta. Labai patogu pasiimti į darbąbyVisuomenės balsas2025-10-19 Patiekalas toks paprastas, kiek ir skanus. Tai gali būti ir užkandis, ir net užkandėlis, jei patieksite jį…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Aš neišmetu nukritusių lapų — aš juos užkasu grioviuose po medžiais: dirvožemis tampa derlingas, o aš sutaupau trąšomsbySodininkas Antanas2025-10-19 Daugelis sodininkų nukritusius lapus laiko atliekomis, tačiau ši organinė medžiaga turi didelę agronomijos vertę. Vietoj to, kad juos…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Kaip auginti bulves pagal kinų metodą: idėja tiems, kurie nori pasigirti dideliu derliumibySodininkas Antanas2025-10-19 Kinų bulvių auginimo metodas sulaukė sodininkų, siekiančių žymiai didesnio derliaus nei naudojant tradicines technikas, dėmesio. Šis metodas remiasi…
RReceptai Skaityti daugiau Pyragas per 5 minutes: greitas receptas visada padės. Skanus ir greitas pyragas su įdarubyVisuomenės balsas2025-10-19 Švelnūs ir sodrūs, aromatingi pyragai su abrikosų džemu. Naudokite bet kokią mėgstamą uogienę. Paruošimas tikrai užtrunka tik 5…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Agurkų auginimas pietinėje palangėje ištisus metus: ar tai realu?bySodininkas Antanas2025-10-19 Agurkai ant palangės – visiškai realu, jei valdai šviesą, šilumą ir drėgmę, o veisles pasirenki tinkamas patalpoms. Tradicinį…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Šie augalai turi būti uždengti, kai tik ateis pirmosios šalnos: jei delsite, gailėsitės.bySodininkas Antanas2025-10-19 Sodininkai susiduria su iššūkiu, kai artėja šaltis. Kai kurie daugiamečiai augalai labai jautrūs šalčiui ir reikalauja skubios apsaugos…