Mažai angliavandenių turinčios alternatyvos, kurios iš tikrųjų turi gerą skonį

satisfying low carb food substitutes

Šiuolaikinės mažai angliavandenių turinčios alternatyvos dėl maisto mokslo pasiekimų gali tikrai prilygti daug angliavandenių turinčių mėgstamų patiekalų skoniui ir tekstūrai. Rasite tokių gardžių pakeitimų, kaip žiedinių kopūstų ryžiai, kurių viename puodelyje yra tik 5 g angliavandenių, širataki makaronai, kurių sudėtyje nėra angliavandenių, ir debesų duona, pagaminta iš kiaušinių ir grietinėlės sūrio.

Natūralūs saldikliai, tokie kaip monk vaisiai ir stevija, suteikia saldumo be cukraus šuolių, o migdolų ir kokosų miltai sukuria autentiško skonio kepinius. Paslaptis – suprasti šių pakaitalų molekulinę magiją.

Reklama

Mokslas apie puikius mažai angliavandenių turinčius pakaitalus

Kodėl vieni mažai angliavandenių turintys pakaitalai mus nuvilia, o kiti tikrai patenkina mūsų troškimus? Atsakymas slypi angliavandenių ir jų pakaitalų molekulinėje struktūroje. Kai keičiate tradicinius angliavandenius, turite suderinti ir skonį, ir tekstūrą cheminiu lygmeniu.

Sėkmingi mažai angliavandenių turintys pakaitalai veikia imituodami dvi pagrindines savybes: burnos kvapą ir skonio junginius. Skonis priklauso nuo tokių veiksnių kaip drėgmės kiekis, riebalų pasiskirstymas ir baltymų struktūra. Todėl migdolų miltai kartu su ksantano derva gali atkartoti kvietinių miltų tekstūrą – jie sukuria panašius molekulinius ryšius. Tuo tarpu skonio pasitenkinimą dažnai suteikia umami turtingi ingredientai, kurie suaktyvina tuos pačius atlygio kelius kaip ir angliavandeniai. Sėkmingiau naudosite natūraliai glutamatų turinčius ingredientus, pavyzdžiui, grybus ar brandintus sūrius, o ne vien dirbtinius saldiklius.

Grūdų ir makaronų alternatyvos, keičiančios žaidimo taisykles

Grūdų ir makaronų alternatyvų pasaulis smarkiai išsiplėtė ir siūlo ne tik paprastus cukinijų makaronus. Rasite naujoviškų pakaitalų, kurie labai panašūs į tradicinius daug angliavandenių turinčius maisto produktus ir tuo pat metu pasižymi geresnėmis maistinėmis savybėmis.

Reklama

  1. Viename puodelyje žiedinių kopūstų ryžių yra tik 5 g angliavandenių, o baltuosiuose ryžiuose – 45 g.
  2. Širataki makaronuose, pagamintuose iš konjako šaknies, nėra grynųjų angliavandenių ir jie puikiai tinka azijietiškiems patiekalams ir klasikiniams itališkiems makaronams.
  3. Palmių širdžių makaronai pasižymi neutraliu skoniu ir 4 g grynųjų angliavandenių vienoje porcijoje, be to, juose gausu skaidulų, o virti jie išlaiko savo tekstūrą

Šios alternatyvos ne tik sumažina angliavandenių kiekį – įrodyta, kad jos padeda palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje ir kartu patenkina paguodos maisto troškimą.

Saldūs skanėstai be cukraus

Kai užklumpa potraukis cukrui, nebūtina savo mažai angliavandenių turinčio gyvenimo būdo sužlugdyti skanėstais su dideliu glikemijos kiekiu. Natūralūs cukraus pakaitalai, tokie kaip stevija, monko vaisiai ir eritritolis, gali patenkinti jūsų potraukį saldumynams nepadidindami cukraus kiekio kraujyje.

Juodasis šokoladas su 85 % ar didesniu kakavos kiekiu pasižymi antioksidantais ir minimaliu cukraus kiekiu, o uogos – natūraliu saldumu ir mažesniu glikeminiu poveikiu nei kiti vaisiai. Pamatysite, kad chia sėklų pudingas, pagamintas su nesaldintu migdolų pienu, suteikia desertui prilygstantį pasitenkinimą su sveikaisiais riebalais ir skaidulinėmis medžiagomis.

Reklama

Kepant kepinius, migdolų ir kokosų miltai kartu su cukraus alternatyvomis sukuria autentiško skonio pyragaičius, sausainius ir tortus. Plakta grietinėlė, pasaldinta vienuolių vaisiais, ant šviežių braškių arba sauja pekano riešutų, aplietų klevų sirupu be cukraus, gali veiksmingai sumažinti desertų poreikį.

Pikantiški užkandžiai ir duonos pakaitalai

Saldūs užkandžiai ir duonos pakaitalai – tai ne tik saldūs užkandžiai, bet ir sotūs užkandžiai bei duonos pakaitalai, kurie suteikia pasitenkinimą ir padeda siekti mažai angliavandenių turinčių tikslų. Šie pakaitalai gali būti panašios tekstūros ir skonio, o suvartojamų angliavandenių kiekis gali būti kontroliuojamas.

  1. Tradicinę duoną pakeiskite debesų duona, pagaminta iš kiaušinių ir grietinėlės sūrio, kurioje yra tik 0,4 g angliavandenių vienoje riekelėje, palyginti su 13 g kvietinės duonos. Ji puikiai tinka sumuštiniams ir skrebučiams.
  2. Bulvių traškučius pakeiskite keptais cukinijų arba kopūstų traškučiais, kurie bus tokie pat traškūs, o vienoje porcijoje bus tik 3 g grynųjų angliavandenių. Be to, gausite papildomų maistinių medžiagų ir skaidulų.
  3. Išbandykite žiedinių kopūstų alternatyvas krekeriams ir duonos lazdelėms, kurių vienoje porcijoje yra tik 2 g angliavandenių, tačiau jos taip pat maloniai traškios ir universaliai tinka padažams ir užtepėlėms.

Patarimai, kaip planuoti maistą, kad mažai angliavandenių pavyktų

Sėkmingas mažai angliavandenių turinčio maisto vartojimas labai priklauso nuo strateginio valgymo planavimo, kad būtų išlaikytas mitybos balansas ir išvengta dietos nuovargio. Turėsite iš anksto pasiruošti pagrindinius ingredientus, daugiausia dėmesio skirdami baltymams, sveikiems riebalams ir mažai glikemijos turinčioms daržovėms.

Reklama

Pradėkite nuo savaitės valgiaraščio sudarymo, į kurį įtraukite įvairius baltymų šaltinius, pavyzdžiui, kiaušinius, žuvį, paukštieną ir žole šeriamą mėsą. Virtuvėje apsirūpinkite būtiniausiais produktais: riešutais, sėklomis, avokadais ir kokosų aliejumi, kad gautumėte sveikų riebalų. Iš anksto nuplaukite ir supjaustykite daržoves, kad galėtumėte greitai paruošti patiekalą.

Savaitgaliais gamindami maistą partijomis sutaupysite laiko ir turėsite tinkamų patiekalų. Laikykite porcijas vienkartiniuose indeliuose, kad būtų patogu pasiimti ir išsinešti. Stebėkite savo makroelementų santykį naudodami maisto dienoraštį arba programėlę, kad išlaikytumėte ketozę, jei to siekiate. Darbe ir automobilyje turėkite atsarginių mažai angliavandenių turinčių užkandžių, kad išvengtumėte impulsyvaus didelio angliavandenių kiekio pasirinkimo.

Reklama
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like