Sudedamosios dalys (4 porcijoms; 54 kcal/1 porcijai)
- 0,7 l vištienos krūtinėlės sultinio
- 1 svogūnas
- 2 saldžiosios paprikos
- 4 avokadai
- 1 citrina
- 1 kalendros puokštelė
- 1 sauja kruopų
- Skrebučiai patiekimui (pasirinktinai)
Paruošimas
- Svogūną ir paprikas smulkiai supjaustykite.
- Suberkite supjaustytus svogūnus ir paprikas į vištienos sultinį.
- Virkite daržoves ant vidutinės ugnies, kol jos suminkštės.
- Nulupkite avokadus ir supjaustykite juos gabalėliais.
- Supilkite avokadą į puodą su sultiniais ir daržovėmis.
- Užvirinkite ir iškart nukelkite puodą nuo ugnies.
- Trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos kremiškos masės.
- Išspauskite vienos citrinos sultis ir įmaišykite į sriubą.
- Patiekite sriubą karštą, pabarstytą smulkiai kapotomis kalendromis ir su skrebučiais.
Patarimas: geriausia naudoti prinokusius avokadus, kad sriuba būtų kremiškesnė. Kruopas galima pridėti virimui kartu su daržovėmis arba išvirti atskirai ir suberti į jau paruoštą sriubą.