Greitai deginkite riebalus naudodami šiuos galingus kasdienius prieskonius

spices for fat loss

Jūsų virtuvėje esantys prieskoniai gali natūraliai pagreitinti riebalų deginimą per kelis mechanizmus. Kajeno pipirai, pasižymintys termogeniniu poveikiu, skatina medžiagų apykaitą iki 5 proc. Cinamonas reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, apsaugodamas nuo riebalus kaupiančio insulino šuolių. Ciberžolė kovoja su su nutukimu susijusiu uždegimu, o imbieras mažina alkio priepuolius. Juoduosiuose pipiruose esantis piperinas padidina riebalus deginančių maistinių medžiagų įsisavinimą iki 2000 %. Šie kasdieniai ingredientai siūlo paprastą ir prieinamą strategiją, kaip pagerinti svorio metimą be drastiškų mitybos pokyčių.

Kajeno pipirai: Riebalų deginimo termogeninis čempionas

Kajeno pipirai yra galinga termogeninė medžiaga, garsėjanti gebėjimu padidinti organizmo medžiagų apykaitos greitį. Jo veiklioji medžiaga kapsaicinas skatina šilumos gamybą organizme, todėl virškinimo metu gali būti sudeginamos papildomos kalorijos.

Reklama

Tyrimai rodo, kad kajeno pipirų vartojimas gali laikinai iki 5 % pagreitinti medžiagų apykaitą ir kartu sumažinti alkio pojūtį. Tarptautiniame žurnale „International Journal of Obesity” paskelbti tyrimai rodo, kad reguliarus vartojimas gali padėti laikui bėgant pasiekti nedidelį kalorijų deficitą.

Kad poveikis būtų idealus, mitybos specialistai rekomenduoja kasdien į maistą dėti 0,2-0,4 g kajeno aitriosios paprikos. Prieskonį galima dėti į rytinius gėrimus, sriubas, troškinius ar baltyminius patiekalus.

Nors kajeno pipirai nėra stebuklingas sprendimas, jie yra praktiškas priedas prie kruopštaus svorio valdymo metodo, į kurį įeina tinkama mityba ir reguliari mankšta.

Reklama

Cinamonas: cukraus kiekio kraujyje kontrolė ir svorio valdymas

Nors Kajeno pipirai priklauso nuo karščio poveikio medžiagų apykaitai, cinamonas veikia per kitokį mechanizmą, kuris padeda reguliuoti svorį. Šis paplitęs prieskonis padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, gerindamas jautrumą insulinui, užkirsdamas kelią šuoliams ir kritimams, kurie sukelia alkį ir potraukį.

Tyrimai rodo, kad cinamono sudėtyje yra junginių, imituojančių insuliną, todėl gliukozė efektyviau patenka į ląsteles. Šis cukraus kiekį kraujyje stabilizuojantis poveikis padeda mažinti riebalų kaupimąsi, ypač pilvo srityje. Tyrimai rodo, kad vos 2,5 g per dieną gali pastebimai pagerinti gliukozės kiekį kraujyje nevalgius.

Be cukraus kiekio kraujyje kontrolės, cinamonas teikia papildomos naudos svorio kontrolei, įskaitant mažesnį uždegimą ir geresnį virškinimą.

Reklama

Šį prieskonį galima lengvai įmaišyti į rytinę kavą, avižinius dribsnius, kokteilius arba naudoti pikantiškuose patiekaluose, kad palaikytumėte medžiagų apykaitą.

Ciberžolė: Kurkuminas: galingas priešuždegiminis svorio metimo poveikis

Ciberžolė yra vienas iš labiausiai moksliškai patvirtintų prieskonių, padedančių reguliuoti svorį, visų pirma dėl savo veikliosios medžiagos kurkumino. Šis auksinis prieskonis veikia keliais mechanizmais ir padeda mažinti riebalų kiekį, įskaitant uždegimo žymenų, susijusių su nutukimu, slopinimą.

Tyrimai rodo, kad kurkuminas gali slopinti adipogenezę (riebalinių ląstelių formavimąsi) ir kartu skatinti termogenezę (kalorijų deginimą). 2015 m. „European Journal of Nutrition” atliktas tyrimas parodė, kad, vartojant kurkumino papildų, gerokai sumažėjo metaboliniu sindromu sergančių asmenų kūno riebalų procentinė dalis.

Reklama

Kad ciberžolė būtų idealiai įsisavinama, reikėtų vartoti su juodaisiais pipirais, kuriuose yra piperino, padidinančio kurkumino biologinį įsisavinamumą iki 2000 %.

Praktiškai ciberžolės galima dėti į kokteilius, kiaušinius, sriubas arba ruošti auksinį pieną – tradicinį gėrimą, kuriame ciberžolė derinama su šildančiais prieskoniais ir sveiku riebalų šaltiniu.

Imbieras: gerina medžiagų apykaitą ir mažina alkio priepuolius

Dėl savo universalumo imbieras yra galingas sąjungininkas reguliuojant svorį, o moksliniai tyrimai rodo jo dvejopą naudą medžiagų apykaitai ir apetito kontrolei. Tyrimai rodo, kad imbiero sudėtyje esantis biologiškai aktyvus junginys gingerolis didina termogenezę– organizme gaminamą šilumą, kuri degina kalorijas – ir kartu gerina jautrumą insulinui.

Reklama

Ši aštri šaknis slopina apetitą keliais mechanizmais. Europos mitybos žurnale (European Journal of Nutrition) atlikti tyrimai atskleidė, kad imbiero vartojimas mažina alkio jausmą, nes stabilizuoja gliukozės kiekį kraujyje ir stiprina terminį maisto poveikį.

Be to, imbieras palengvina virškinimą, nes pagreitina skrandžio išsituštinimą, todėl padeda išvengti pilvo pūtimo ir skatina sotumo jausmą.

Kad imbieras būtų kuo naudingesnis, mitybos specialistai rekomenduoja šviežią imbierą įtraukti į kasdienį maistą arba gerti jį kaip arbatą prieš valgį, kad būtų išnaudotos jo apetitą slopinančios savybės.

Reklama

Juodieji pipirai: Piperino vaidmuo gerinant maistinių medžiagų įsisavinimą

Juodųjų pipirų, plačiai paplitusių viso pasaulio virtuvėse, sudėtyje yra biologiškai aktyvaus junginio piperino, kuris labai pagerina pagrindinių maistinių medžiagų įsisavinimą organizme.

Tyrimai rodo, kad piperinas didina įvairių junginių biologinį įsisavinamumą slopindamas fermentus, kurie metabolizuoja maistines medžiagas, todėl jos geriau pasisavinamos žarnyne.

Šis mechanizmas ypač naudingas metant riebalus, nes piperinas pagerina riebalus deginančių maistinių medžiagų, tokių kaip ciberžolės kurkuminas, B grupės vitaminai ir antioksidantai, įsisavinimą.

Reklama

Tyrimai rodo, kad kai kuriais atvejais piperinas gali padidinti maistinių medžiagų įsisavinimą iki 2000 %. Be to, piperinas gali tiesiogiai padėti kontroliuoti svorį, nes blokuoja naujų riebalinių ląstelių formavimąsi per procesą, vadinamą adipogeneze.

Reguliarus juodųjų pipirų vartojimas maiste gali sukurti palankesnę medžiagų apykaitos aplinką riebalų kiekiui mažinti, kartu maksimaliai padidinant kitų maisto produktų maistinę naudą.

Kardamonas: Kardamonas: senovinė virškinimo pagalba, padedanti šalinti pilvo riebalus

Ajurvedos medicinoje jau daugiau kaip 4000 metų žinomas kardamonas turi unikalių fitocheminių medžiagų, kurios padeda mažinti pilvo riebalų kiekį įvairiais medžiagų apykaitos būdais.

Reklama

Prieskonis veikia didindamas termogenezę– organizmo šilumos gamybos procesą, kurio metu deginamos kalorijos net ir ramybės būsenoje.

Tyrimai rodo, kad kardamonas gerina jautrumą insulinui ir optimizuoja gliukozės apykaitą, taip užkirsdamas kelią riebalų kaupimuisi ties viduriu.

Jo veiklioji medžiaga 1,8-cineolis stiprina virškinimo fermentų aktyvumą, gerina maistinių medžiagų įsisavinimą ir mažina pilvo pūtimą bei virškinimo diskomfortą.

Reklama

Be to, kardamono diuretinės savybės padeda pašalinti perteklinį vandens svorį ir toksinus, kurie skatina pilvo pūtimą.

Tyrimai rodo, kad nuolatinis vartojimas – vos 1,25 g per dieną – gali sumažinti liemens apimtį, nes kartu su subalansuota mityba skatina pilvo srityje susikaupusių riebalų ląstelių skilimą.

Reklama
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like