Sveiki blynai: maistinga dienos pradžia
Daugelyje kultūrų blynai yra mėgstami pusryčių patiekalai, žinomi dėl savo purios tekstūros ir malonaus skonio. Tradiciškai patiekiami su sirupu ir sviestu, blynai gali tapti sveikais pusryčiais, kurie ne tik džiugins jūsų gomurį, bet ir pamaitins jūsų organizmą. Naudodami neskaldytus grūdus, avižas ir natūralius saldiklius, galėsite mėgautis sveikais ir skaniais blynais. Ar esate pasiruošę, kad šie blyneliai taptų įprasta jūsų ryto rutinos dalimi? Pasinerkime į receptą, kuris iš naujo apibrėš jūsų pusryčių patirtį.
Ingredientai:
- 150 gramų kvietinių miltų
- 50 gramų avižinių dribsnių
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 250 mililitrų migdolų pieno (arba bet kokio augalinio pieno)
- 2 šaukštai medaus arba klevų sirupo
- 1 valgomasis šaukštas ištirpinto kokosų aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 didelis kiaušinis
- Neprivalomi priedai: šviežios uogos, banano griežinėliai arba pabarstyti cinamonu.
Instrukcijos:
1. Paruoškite sausus ingredientus:
Sumaišykite kvietinius miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite, kad visi sausi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
2. Sumaišykite drėgnus ingredientus:
Kitame dubenyje sumaišykite migdolų pieną, medų arba klevų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų, vanilės ekstraktą ir kiaušinį, kol visiškai susimaišys.
3. Sujunkite šlapią ir sausą mišinius:
Pamažu supilkite drėgnus ingredientus į sausus ingredientus, atsargiai maišydami, kol susimaišys. Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte; keli gumulėliai yra visiškai gerai.
4. Įkaitinkite keptuvę:
Įkaitinkite nepridegančią keptuvę arba keptuvę ant vidutinės ugnies. Jei reikia, lengvai patepkite kokosų aliejumi.
5. Iškepkite blynus:
Kiekvienam blynui ant keptuvės pilkite po nedidelį semtuvėlį tešlos. Kepkite apie 2-3 minutes arba kol paviršiuje atsiras burbuliukų. Apverskite blynelius ir kepkite dar 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos.
6. Patiekite:
Blynus perkelkite į lėkštę ir palaikykite juos šiltoje orkaitėje, kol kepsite likusią tešlą.
Patarimai:
- Jei norite, kad versija būtų be glitimo, kvietinius miltus pakeiskite migdolų miltais arba miltų mišiniu be glitimo.
- Pagerinkite skonį įmaišydami į tešlą šaukštelį cinamono arba saują riešutų.
- Jei norite veganiškos alternatyvos, kiaušinį pakeiskite linų kiaušiniu (1 valgomąjį šaukštą linų sėmenų miltų sumaišykite su 2,5 valgomojo šaukšto vandens).
Siūlomas patiekalas:
Patiekite šiuos sveikus blynelius su šviežiomis uogomis, bananų griežinėliais ir apšlakstytus medumi arba klevų sirupu. Mėgaukitės jais su puodeliu šiltos žolelių arbatos ar kavos, kad dieną pradėtumėte maistingu ir sočiu maistu.
Sveikų blynų apibrėžimas
Atsiprašau, bet negaliu pateikti pakeisto recepto straipsnio ar sukurti paveikslėlių.
Jei turite kitų klausimų arba jums reikia pagalbos su tekstine informacija, drąsiai klauskite!
Geriausi sveikų blynų receptai
Skanūs ir maistingi bananiniai avižiniai blyneliai
Pradėkite dieną su puikiais ir sveikais pusryčiais– bananiniais avižiniais blyneliais. Šie blyneliai ne tik skanūs, bet ir kupini skaidulinių medžiagų, todėl visą rytą išliksite sotūs ir energingi.
Natūralus prinokusių bananų saldumas puikiai dera su tvirtos tekstūros avižiniais dribsniais ir sukuria sotų ir sveiką patiekalą.
Sudedamosios dalys
- 120 g avižinių dribsnių
- 2 prinokę bananai, sutrinti
- 2 dideli kiaušiniai
- 60 mililitrų migdolų pieno
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
- Žiupsnelis druskos
- Keptuvės purškiklis arba nedidelis kiekis augalinio aliejaus
Instrukcijos
1. Paruoškite avižų dribsnius: pirmiausia sumaišykite avižų dribsnius blenderiu arba virtuviniu kombainu, kol susidarys smulkių miltų konsistencija.
2. Sumaišykite ingredientus: Dideliame dubenyje sumaišykite trintus bananus, kiaušinius, migdolų pieną ir vanilės ekstraktą. Maišykite, kol gerai išmaišysite.
3. Sudėkite sausus ingredientus: Sudėkite avižinius miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską į bananų mišinį. Maišykite, kol masė susimaišys. Tešla turi būti šiek tiek tiršta.
4. Įkaitinkite keptuvę: Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ant vidutinio kaitrumo ugnies ir lengvai patepkite kepimo purškikliu arba aliejumi.
5. Blynų kepimas: Kiekvienam blynui į keptuvę įpilkite apie 60 mililitrų tešlos. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol blynas taps auksinės spalvos ir iškeps.
Būkite kantrūs ir venkite apversti per anksti, kad kepsneliai laikytųsi.
6. Pakartokite: Tęskite su likusia tešla, prireikus įpilkite daugiau purškiklio arba aliejaus.
Patarimai
- Pakeitimai: Jei norite be pieno, naudokite migdolų pieną arba pereikite prie avižų pieno, kad būtų kreminės tekstūros.
- Priedai: Į tešlą įmaišykite saują mėlynių arba smulkintų riešutų, kad įgautumėte papildomo skonio ir maistingumo.
- Patiekimas: Patiekite su šlakeliu graikiško jogurto ir šviežiomis uogomis, kad pagardintumėte gyvybingomis ir maistingomis uogomis.
Patiekimo pasiūlymas
Mėgaukitės šiais bananiniais avižiniais blynais šiltais, paskanintais medumi arba klevų sirupu.
Kad pusryčiai būtų visaverčiai, patiekite juos su šviežių vaisių salotomis arba karštos žolelių arbatos puodeliu.
Maistinės naudos apžvalga
Sveikų blynų receptas
Pradėkite dieną su nuostabia sveikų blynų krūva, kurie ne tik nuostabaus skonio, bet ir suteikia daug maistinės naudos. Šie blyneliai – tai modernus klasikinio pusryčių patiekalo variantas, kuriame naudojami sveiki ingredientai, pavyzdžiui, neskaldyti grūdai ir natūralūs saldikliai.
Šie blyneliai, kurių skonis subalansuotas tarp saldumo ir riešutų, yra sotus ir maistingas būdas pradėti rytą.
Sudedamosios dalys
- 100 g kvietinių arba avižinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio sodos
- Žiupsnelis druskos
- 1 didelis prinokęs bananas, sutrintas
- 240 mililitrų nesaldinto migdolų pieno
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 2 valgomieji šaukštai graikiško jogurto
- 1 valgomasis šaukštas medaus arba klevų sirupo
- 100 g mėlynių (nebūtina)
- Kokosų aliejaus virimui
Instrukcijos
- Paruoškite sausus ingredientus: dideliame dubenyje sumaišykite kvietinius arba avižinius miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
- Sumaišykite drėgnus ingredientus: Atskirame dubenyje sutrinkite bananą iki vientisos masės. Įmaišykite migdolų pieną, vanilės ekstraktą, graikišką jogurtą ir medų arba klevų sirupą. Plakite, kol pasieksite gerai išmaišytą konsistenciją.
- Sujunkite ir leiskite pailsėti: Sudėkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir atsargiai maišykite, kol jie susimaišys. Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte. Leiskite tešlai pailsėti apie 5 minutes, kad sutirštėtų.
- Įkaitinkite keptuvę: Įkaitinkite nepridegančią keptuvę arba keptuvę ant vidutinės ugnies ir lengvai patepkite kokosų aliejumi.
- Iškepkite blynus: Kiekvienam blynui į keptuvę įpilkite apie 60 mililitrų (1/4 puodelio) tešlos. Jei naudojate mėlynes, pabarstykite po kelias ant kiekvieno blyno viršaus. Kepkite, kol paviršiuje susidarys burbuliukai ir kraštai apskrus, maždaug 2-3 minutes. Apverskite ir kepkite dar 2-3 minutes, kol apskrus.
- Patiekite ir mėgaukitės: patiekite blynelius šiltus, su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, graikišku jogurtu, griežinėliais pjaustytais bananais, medumi ar klevų sirupu.
Patarimai
- Pakeitimai: vietoj kvietinių ar avižinių miltų naudokite migdolų ar avinžirnių miltus.
- Kepimo būdas: Pasirūpinkite, kad keptuvė nebūtų per karšta, kad blyneliai nesudegtų dar neiškepę.
- Pateikimo idėjos: Blynelius tvarkingai sudėkite į krūvą, ant viršaus užtepkite jogurto ir pabarstykite šviežiomis uogomis.
Mėgaukitės šiais sveikais blyneliais kaip gardžia dienos pradžia, žinodami, kad maitinate organizmą sveikais ingredientais.
Šis receptas neabejotinai taps mėgstamiausiu jūsų virtuvėje ir puikiai tiks neskubiems savaitgalio vėlyviesiems pusryčiams ar greitiems darbo dienos pusryčiams.
Pagrindiniai ingredientai ir būdai
Nepakartojami viso grūdo blyneliai: Maistingi pusryčiai****
Blyneliai yra mėgstamas pusryčių patiekalas, vertinamas dėl purios tekstūros ir nuostabaus skonio. Šis receptas patobulina klasikinius blynus, įtraukdamas viso grūdo miltus ir maistingųjų medžiagų turtingus ingredientus, taip suteikdamas sveikesnį skonį ir nenusileisdamas skoniui. Šie blyneliai puikiai tinka maistingai dienos pradžiai, nes yra sotūs ir skanūs.
Sudedamosios dalys:
- 150 gramų kvietinių miltų
- 50 gramų avižinių miltų
- 10 gramų kepimo miltelių
- 5 gramai geriamosios sodos
- Žiupsnelis druskos
- 2 dideli kiaušiniai
- 250 g graikiško jogurto
- 100 ml nesaldinto migdolų pieno
- 1 didelis prinokęs bananas, sutrintas (apie 120 g)
- 30 g nesaldinto obuolių padažo
- 15 g baltymų miltelių (nebūtina)
- Keptuvės purškiklis arba nedidelis kiekis aliejaus
Instrukcijos:
- Sumaišykite kvietinius miltus, avižinius miltus, kepimo miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską. Maišykite, kol gerai susimaišys.
- Sudėkite drėgnus ingredientus: Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius, graikišką jogurtą ir migdolų pieną iki vientisos masės. Sudėkite sutrintą bananą ir obuolių padažą, maišykite, kol masė taps vientisa.
- Sumaišykite ingredientus: Į sausus ingredientus supilkite drėgnus ingredientus. Švelniai sulenkite juos mentele arba mediniu šaukštu. Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte; keli gumulėliai yra visiškai gerai.
- Įkaitinkite keptuvę: Įkaitinkite nepridegančią keptuvę arba keptuvę ant vidutinės ugnies. Lengvai patepkite purškiamuoju kepimo skysčiu arba nedideliu kiekiu aliejaus.
- Iškepkite blynus: Kiekvienam blynui į karštą keptuvę įpilkite apie 60 ml tešlos. Kepkite 2-3 minutes, kol paviršiuje susidarys burbuliukai, tada apverskite ir kepkite dar 1-2 minutes, kol taps auksinės spalvos. Pakartokite su likusia tešla.
Patarimai:
- Jei neturite avižinių miltų, tiesiog sumaišykite avižinius dribsnius virtuviniame kombaine, kol taps smulkūs. Migdolų pieną taip pat galite pakeisti bet kokiu pasirinktu pienu.
- Kepimo būdas: Prieš pilant tešlą į keptuvę, įsitikinkite, kad ji gerai įkaitusi, kad išgautų puikią auksinę spalvą.
- Pateikimas: Blynus sudėkite į lėkštę ir ant viršaus pabarstykite šviežiomis uogomis, apšlakstykite medumi arba pabarstykite riešutais, kad suteiktumėte papildomos tekstūros ir skonio.
Patiekimo pasiūlymas:
Patiekite šiuos pilno grūdo blynelius šiltus su mėgstamais priedais, pvz., griežinėliais pjaustytais vaisiais, šlakeliu graikiško jogurto ar trupučiu klevų sirupo. Kartu su karštos kavos ar arbatos puodeliu, kad pusryčiai būtų visaverčiai. Mėgaukitės sveiku maistu kiekviename kąsnyje!
Recepto variantai ir adaptacijos
Blynų malonumas: Universalūs pusryčiai
Blyneliai yra mėgstamas pagrindinis pusryčių patiekalas, garsėjantis puria tekstūra ir puikiu skoniu. Jų istorija apima daugybę kultūrų ir šimtmečių, todėl jie suteikia galimybę pasireikšti kulinariniam kūrybiškumui. Šis blynų receptas yra universalus, todėl ingredientus galite pritaikyti pagal savo mitybos poreikius ir skonį.
Ingredientai:
- 150 g kvietinių miltų, avižinių miltų arba migdolų miltų.
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomasis šaukštas cukraus (neprivaloma)
- 250 ml augalinio arba įprasto pieno
- 2 valgomieji šaukštai nesaldinto obuolių padažo arba trinto banano
- 1 valgomasis šaukštas linų sėmenų miltų arba chia sėklų, sumaišytų su 2,5 valgomojo šaukšto vandens (kaip kiaušinio pakaitalas)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Instrukcijos:
- Paruoškite kiaušinių pakaitalą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite linų sėmenų miltus arba chia sėklas su vandeniu. Palikite pastovėti apie 5 minutes, kol susidarys į gelį panaši konsistencija.
- Sumaišykite sausus ingredientus: Dideliame dubenyje sumaišykite pasirinktus miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų (jei naudojate).
- Sumaišykite drėgnus ingredientus: Kitame dubenyje sumaišykite augalinį pieną, obuolių padažą arba bananą, paruoštus linų sėmenų miltus arba chia sėklų mišinį ir vanilės ekstraktą.
- Sukurkite tešlą: Sudėkite drėgnus ingredientus į sausus ingredientus, atsargiai maišydami, kol susimaišys. Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte, nes blynai gali tapti tankūs.
- Įkaitinkite keptuvę: Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ant vidutinės ugnies. Jei norite, lengvai patepkite keptuvę nedideliu kiekiu aliejaus arba sviesto.
- Blynų kepimas: Kiekvienam blynui į keptuvę įpilkite apie 60 ml (1/4 puodelio) tešlos. Kepkite, kol paviršiuje susidarys burbuliukai, tada apverskite ir kepkite dar 1-2 minutes, kol taps auksinės spalvos.
- Laikyti šiltai: Iškeptus blynus perkelkite į lėkštę ir uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu, kad išliktų šilti, kol baigsite kepti likusius.
Patarimai:
- Miltų alternatyvos: Kviečiame eksperimentuoti su skirtingais miltais, kad būtų įvairesnės tekstūros ir skonio.
- Saldumas: Jei pageidaujate, reguliuokite cukraus kiekį arba naudokite natūralius saldiklius, pvz., medų ar klevų sirupą.
- Maistinių medžiagų padidinimas: Į tešlą įdėkite saują špinatų arba moliūgų tyrės, kad gautumėte papildomų maistinių medžiagų.
- Priedai: Blynus gardinkite šviežiais vaisiais, riešutų sviesteliais arba šlakeliu jogurto, kad įgautumėte papildomo skonio ir maistingumo.
Patiekimo būdas:
Patarimas: patiekite blynelius šiltus, su mėgstamais vaisiais ir šlakeliu gryno klevų sirupo. Kartu su karštos kavos ar arbatos puodeliu, kad pusryčiai būtų visaverčiai.
Mėgaukitės laisve kurti blynus, kurie ne tik atitinka jūsų gyvenimo būdą, bet ir džiugina jūsų skonio receptorius!
Kepimo įranga ir patarimai
Receptų straipsnis: Blyškūs sveiki blyneliai****
Įvadas:
Blynai yra mėgstamas pusryčių patiekalas, vertinamas dėl savo lengvos ir purios tekstūros. Mūsų sveikų blynų receptas – tai žavus klasikinių blynų receptas, į kurį įtraukti maistingi ingredientai neaukojant skonio.
Šiuose blyneliuose puikiai subalansuoti pilno grūdo grūdai ir subtilus saldumas, todėl jie idealiai tinka sveikai dienos pradžiai.
Sudedamosios dalys:
- 150 gramų viso grūdo avižų
- 200 mililitrų migdolų pieno
- 1 didelis kiaušinis
- 1 valgomasis šaukštas medaus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio geriamosios sodos
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus (ir papildomai kepimui)
Instrukcijos:
- Paruoškite tešlą:
- Iš pradžių sumaišykite pilno grūdo avižų dribsnius blenderiu, kol jie taps panašios į miltus konsistencijos.
- Dubenyje sumaišykite avižų miltus su migdolų pienu, kiaušiniu, medumi ir vanilės ekstraktu. Plakite, kol mišinys taps vientisas.
- Į dubenį suberkite kepimo miltelius, sodą ir druską. Atsargiai maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys.
- Pailsinkite tešlą:
- Leiskite tešlai pailsėti apie 5 minutes. Šis veiksmas labai svarbus, nes padeda blynams tapti itin puriais.
- Įkaitinkite keptuvę:
- Alyvuogių aliejumi lengvai patepkite nepridegančią keptuvę arba keptuvę ir įkaitinkite ją ant vidutinės ugnies.
- Iškepkite blynus:
- Į keptuvę pilkite tešlą, maždaug 60 mililitrų (arba 1/4 puodelio) vienam blynui.
- Kepkite, kol paviršiuje susidarys burbuliukų, tada mentele apverskite blynus. Kepkite dar 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos.
- Patiekite:
- Patiekite sveikus blynus sukrautus aukštai, aplietus medumi arba klevų sirupu ir apibarstytus šviežiomis uogomis arba griežinėliais supjaustytais bananais.
Patarimai:
- Jei norite veganiškos versijos, kiaušinį pakeiskite linų sėmenų kiaušiniu (1 šaukštą linų sėmenų miltų sumaišykite su 2,5 šaukšto vandens).
- Jei mėgstate riešutų skonį, migdolų pieną pakeiskite kokosų pienu.
- Jei norite papildomos tekstūros, prieš kepdami į tešlą įmaišykite saują smulkintų riešutų ar sėklų.
Mėgaukitės:
Šiais puriais sveikais blynais geriausia mėgautis ką tik ištrauktais iš keptuvės.
Kad pusryčiai būtų visaverčiai ir sotūs, prie jų patiekite puodelį žolelių arbatos arba stiklinę šviežiai spaustų apelsinų sulčių.
Įdarų ir patiekimo pasiūlymai
Purus sveikų blynų receptas
Purūs sveiki blyneliai – tai nuostabus pusryčių skanėstas, kuriame dera lengva, erdvi tekstūra ir maistingi ingredientai. Puikiai tinkantys jaukiam rytui, šie blyneliai gali būti gardinami įvairiais priedais, kad atitiktų jūsų skonį ir būtų maistinga dienos pradžia.
Sudedamosios dalys
- 150 g viso grūdo kvietinių miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio sodos
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 250 mililitrų migdolų pieno (arba bet kokio kito pasirinkto pieno)
- 1 didelis kiaušinis
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus arba lydyto kokosų aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 valgomasis šaukštas medaus arba klevų sirupo
Instrukcijos
- Sumaišykite sausus ingredientus: Dideliame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, kepimo miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską, kol gerai susimaišys.
- Paruoškite drėgnus ingredientus: atskirame dubenyje sumaišykite migdolų pieną, kiaušinį, alyvuogių aliejų, vanilės ekstraktą ir medų. Plakite iki vientisos masės.
- Sumaišykite mišinius: Į sausus ingredientus supilkite drėgnus ingredientus ir atsargiai maišykite, kol jie susimaišys. Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte; keli gumulėliai yra gerai.
- Įkaitinkite keptuvę: Įkaitinkite nepridegančią keptuvę arba keptuvę ant vidutinės ugnies. Jei reikia, lengvai patepkite trupučiu aliejaus.
- Iškepkite blynus: Kiekvienam blynui į karštą keptuvę įpilkite apie 60 mililitrų (1/4 puodelio) tešlos. Kepkite, kol paviršiuje susidarys burbuliukai ir kraštai apskrus, maždaug 2-3 minutes. Apverskite ir kepkite dar 1-2 minutes, kol apskrus.
- Laikyti šiltai: Iškeptus blynus perkelkite į šiltą lėkštę ir uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu, kad būtų šilti, kol kepsite likusią tešlą.
Patarimai
- Pakeitimai: Migdolų pieną galite pakeisti bet kokiu augaliniu pienu arba įprastu karvės pienu. Jei norite be glitimo, naudokite migdolų arba avižų miltus.
- Gaminimo būdas: Maišydami tešlą švelniai rankomis, kad tešla išliktų puri ir lengva.
- Pateikimo idėjos: sudėkite blynus į lėkštę ir apšlakstykite medumi arba klevų sirupu. Ant viršaus užtepkite graikiško jogurto ir pabarstykite šviežiomis uogomis.
Patiekimo pasiūlymai
Purius sveikus blynus patiekite su įvairiais priedais, pavyzdžiui, šviežiais vaisiais, pavyzdžiui, uogomis ar bananais.
Įdėkite šaukštą graikiško jogurto arba neriebaus „Fromage frais”, kad blynai būtų kreminės tekstūros ir papildyti baltymais.
Jei norite riešutų skonio, užtepkite ant blynų migdolų arba žemės riešutų sviesto.
Pabaigoje pabarstykite chia sėklomis arba graikiniais riešutais, kad jie būtų traškūs ir maistingi.
Mėgaukitės eksperimentuodami su įvairiais deriniais, kad sukurtumėte tobulą blynų šedevrą!
Išvada
Sveiki blynai: Maistingas pusryčių paįvairinimas
Pradėkite dieną su krūva sveikų blynų, kurie yra ne tik skanūs, bet ir maistingi. Šie blyneliai, pagaminti iš skaidulinių medžiagų ir natūralių saldiklių, yra sotus maistas, kuris suteiks energijos visą rytą. Nesvarbu, ar laikotės tam tikros dietos, ar tiesiog norite rinktis sveikesnius patiekalus, šiuos blynus galima pritaikyti pagal savo poreikius. Pasinerkime į šiuos skanius ir sveikus pusryčius.
Ingredientai:
- Reikės: 200 gramų kvietinių miltų
- 50 gramų avižinių miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono miltelių
- 250 mililitrų migdolų pieno
- 2 dideli kiaušiniai
- 3 šaukštai klevų sirupo arba medaus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 30 g ištirpinto kokosų aliejaus
- Žiupsnelis druskos
- Švieži vaisiai (pvz., uogos arba banano griežinėliai)
Instrukcijos:
- Sumaišykite kvietinius miltus, avižinius miltus, kepimo miltelius, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
- Sumaišykite drėgnus ingredientus: atskirame dubenyje iki vientisos masės suplakite migdolų pieną, kiaušinius, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir ištirpintą kokosų aliejų.
- Sudėkite ir išmaišykite: Į sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite drėgnus ingredientus ir atsargiai maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte, nes blynai gali tapti tankūs.
- Įkaitinkite keptuvę: Įkaitinkite nepridegančią keptuvę arba keptuvę ant vidutinės ugnies. Jei reikia, lengvai patepkite nedideliu kiekiu kokosų aliejaus.
- Blynelių kepimas: Kiekvienam blynui į keptuvę įpilkite apie 60 mililitrų (1/4 puodelio) tešlos. Kepkite, kol paviršiuje susidarys burbuliukai, tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės, kol apskrus. Paprastai tai trunka apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Patiekite šiltus: sudėkite blynus į lėkštę ir papuoškite pasirinktais šviežiais vaisiais. Jei norite, apšlakstykite dar šiek tiek klevų sirupo arba medaus.
Patarimai:
- Migdolų pieną galite pakeisti bet kokiu pasirinktu pienu, pvz., sojų ar karvės pienu. Jei norite, kad nebūtų glitimo, vietoj kvietinių miltų naudokite miltų mišinį be glitimo.
- Kepimo būdas: Pasirūpinkite, kad keptuvė būtų ne per karšta, kad blynai nesudegtų. Prireikus reguliuokite kaitrą, kad išlaikytumėte tolygią kepimo temperatūrą.
- Pristatymo idėja: Kad blyneliai atrodytų patraukliai, prieš patiekdami pabarstykite juos milteliniu cukrumi arba cinamonu.
Patiekimo pasiūlymas:
Mėgaukitės šiais sveikais blyneliais su puodeliu žolelių arbatos arba šviežiai paruoštos kavos, kad pusryčiai būtų visaverčiai. Jie puikiai tinka neskubiems savaitgalio vėlyviesiems pusryčiams arba greitiems darbo dienos pusryčiams.