Valgykite šį patiekalą pusryčiams – jis sulėtina senėjimą be jokių kremų

eat this anti aging breakfast

Tyrimai rodo, kad stipriai senėjimą stabdantiems pusryčiams tinka antioksidantų turtingos uogos, omega-3 šaltiniai, pavyzdžiui, graikiniai riešutai arba linų sėmenys, kokybiški baltymai, pavyzdžiui, graikiškas jogurtas arba kiaušiniai, ir neskaldyti grūdai. Šis maistinių medžiagų derinys suaktyvina ląstelių atkūrimo mechanizmus, prailgina telomerų ilgį ir sumažina uždegimą visame organizme – ir visa tai be vietinių intervencijų. Vartojimas rytais optimizuoja medžiagų apykaitos procesus ir cirkadinius ritmus, taip padidindamas naudą. Šio metodo moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip konkrečios maistinės medžiagos sinergiškai veikia kovojant su senėjimu iš vidaus.

Mokslas apie pusryčius ir senėjimą: Ką atskleidžia moksliniai tyrimai?

Nors mokslininkai jau seniai tyrinėja mitybos ir senėjimo ryšį, naujausi tyrimai atskleidė įtikinamas sąsajas tarp pusryčių pasirinkimo ir ląstelių ilgaamžiškumo.

Reklama

Žurnale „Journal of Nutrition” paskelbti tyrimai rodo, kad rytais vartojami antioksidantų turtingi maisto produktai gali turėti didelės įtakos telomerų ilgiui– apsauginiams chromosomų dangteliams, kurie su amžiumi trumpėja.

Harvardo medicinos mokykloje atlikti tyrimai rodo, kad baltymų turtingi pusryčiai, kuriuose yra nepakeičiamųjų aminorūgščių, palaiko ląstelių atstatymo mechanizmus.

Be to, daug sveikų riebalų turintis maistas skatina priešuždegimines reakcijas, mažina oksidacinį stresą, kuris greitina senėjimą.

Reklama

Pusryčių laikas taip pat svarbus; nuoseklus valgymas anksti ryte padeda reguliuoti medžiagų apykaitos procesus ir cirkadinius ritmus, kurie daro įtaką ląstelių senėjimo procesams.

Susipažinkite su senėjimą stabdančiais pusryčiais: Kas yra šiame amžių stabdančiame patiekale

Kas yra idealūs pusryčiai kovai su ląstelių senėjimu? Tyrimai rodo, kad subalansuotas maistas, kuriame gausu antioksidantų, sveikų riebalų ir baltymų, padedančių atkurti ląsteles.

Geriausi senėjimą stabdantys pusryčiai – tai uogos (ypač mėlynės ir braškės), kuriose yra polifenolių, omega-3 turtingi maisto produktai, pavyzdžiui, graikiniai riešutai arba linų sėmenys, ir kokybiški baltymai, pavyzdžiui, graikiškas jogurtas arba kiaušiniai.

Reklama

Žalioji arbata suteikia papildomų antioksidantų, o neskaldyti grūdai – būtinų skaidulų.

Šie ingredientai veikia sinergiškai ir mažina oksidacinį stresą, skatina telomerų apsaugą, reguliuoja uždegimą ir palaiko mitochondrijų funkciją – visi šie procesai yra labai svarbūs lėtėjant ląstelių senėjimui.

Kaip ląstelių atstatymas suaktyvėja rytinio valgymo metu

Kai per pusryčius organizmas gauna daug maistinių medžiagų turinčių maisto produktų, visoje sistemoje įsijungia ląstelių atkūrimo mechanizmų kaskada.

Reklama

Šie procesai apima autofagiją, kurios metu pašalinami pažeisti ląstelių komponentai, ir sirtuinų – baltymų, reguliuojančių ląstelių sveikatą, – suaktyvėjimą.

Ryte vartojant daug antioksidantų turinčių maisto produktų pradedamas gaminti pagrindinis organizmo antioksidantas glutationas.

Be to, šis laikas sutampa su cirkadiniais ritmais, todėl optimizuojamas medžiagų apykaitos efektyvumas.

Reklama

Per pusryčius vartojami baltymai suteikia nepakeičiamų aminorūgščių, kurios palaiko kolageno sintezę, o omega-3 riebalų rūgštys mažina senėjimą spartinantį uždegimą.

Sudėtiniai angliavandeniai stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, apsaugo baltymus nuo glikacijos pažeidimų, kurie skatina odos senėjimą.

Telomerai ir skrebučiai: Ryšys tarp pusryčių ir ilgaamžiškumo

Telomerai – apsauginiai chromosomų galų dangteliai – atlieka svarbų vaidmenį palaikant genetinį stabilumą ir tiesiogiai priklauso nuo pusryčių metu pasirinktos mitybos.

Reklama

Tyrimai rodo, kad neskaldytų grūdų skrebučiai su omega-3 turtingais priedais, tokiais kaip avokadas ar lašiša, gali suteikti maistinių medžiagų, kurios padeda išsaugoti telomeras.

Šie pusryčių deriniai suteikia antioksidantų, kurie neutralizuoja laisvuosius radikalus ir apsaugo nuo ankstyvo telomerų trumpėjimo.

Be to, baltymų ir skaidulų balansas padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir uždegimines reakcijas – abu šie veiksniai labai svarbūs telomerų sveikatai.

Reklama

Reguliarus šių telomeras palaikančių pusryčių vartojimas koreliuoja su ląstelių ilgaamžiškumo žymenimis longitudiniuose tyrimuose, o tai rodo išmatuojamą naudą prieš senėjimą chromosomų lygmenyje.

Pagrindinės maistinės medžiagos, kovojančios su raukšlėmis iš vidaus

Keletas pusryčių maiste esančių pagrindinių maistinių medžiagų aktyviai kovoja su odos senėjimu, palaikydamos kolageno sintezę ir ląstelių atsinaujinimą.

Vitaminas C, kurio gausu citrusiniuose vaisiuose ir uogose, labai svarbus kolageno gamybai, o riešutuose ir sėklose esantis vitaminas E užtikrina antioksidacinę apsaugą nuo laisvųjų radikalų.

Reklama

Omega-3 riebalų rūgštys, esančios žuvyje ir linų sėmenyse, mažina uždegimus ir palaiko odos membranos vientisumą.

B grupės vitaminai, ypač kiaušiniuose esantis B7 (biotinas), stiprina plaukus ir nagus bei gerina odos drėkinimą.

Neskaldytuose grūduose esantis cinkas reguliuoja riebalų gamybą ir spartina žaizdų gijimą.

Reklama

Reguliariai vartojant šias maistines medžiagas, jos veikia sinergiškai, gerina odos elastingumą ir mažina raukšlių susidarymą veiksmingiau nei vien tik vietinės procedūros.

Kaip šie pusryčiai gerina bendrą sveikatą

Nors maistingomis medžiagomis turtingų pusryčių savybės, gerinančios odos būklę, yra įspūdingos, šie rytiniai patiekalai turi kur kas daugiau naudos sveikatai, o ne tik kosmetiškai pagerina išvaizdą.

Tyrimai rodo, kad antioksidantų turtingi pusryčiai padeda kovoti su sisteminiu uždegimu ir gali sumažinti su amžiumi susijusių ligų rizikos veiksnius. Reguliarus omega-3 riebalų rūgščių turinčių maisto produktų vartojimas palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą, nes gerina cholesterolio profilį ir palaiko arterijų elastingumą.

Reklama

Be to, pusryčių deriniai, kurių sudėtyje yra sudėtinių angliavandenių ir baltymų, optimizuoja kognityvines funkcijas visą dieną ir palaiko medžiagų apykaitos efektyvumą.

Viso grūdo pusryčių patiekaluose esančios skaidulinės medžiagos gerina virškinimo sistemos sveikatą ir mikrobiomo įvairovę, t. y. veiksnius, kurie vis dažniau siejami su ilgaamžiškumu ir mažesniu biologinio senėjimo požymių skaičiumi.

Rytiniai receptai, kurie saugo nuo senėjimo

Norint senėjimą stabdančius mitybos principus paversti skaniais pusryčiais, tereikia apgalvotai parinkti ingredientus ir taikyti paprastus paruošimo būdus.

Reklama

Pradėkite nuo antioksidantų turtingo kokteilio dubenėlio su mėlynėmis, špinatais, maltais linų sėmenimis ir graikiniais riešutais.

Jei norite daugiau baltymų, paruoškite daržovių omletą su ciberžole ir juodaisiais pipirais, kad geriau įsisavintumėte kurkuminą.

Nakčiai mirkytos avižos su cinamonu, chia sėklomis ir nesaldintu augaliniu pienu užtikrina patogumą ir didelę skaidulinių medžiagų naudą.

Reklama

Graikiško jogurto kokteiliai su uogomis ir juodojo šokolado drožlėmis vienu metu suteikia probiotikų ir flavonoidų.

Mėgstantiems pikantiškus patiekalus, avokadų skrebučiai ant pilno grūdo duonos su minkštai virtu kiaušiniu suteikia nepakeičiamųjų riebalų rūgščių ir visaverčių baltymų.

Realūs rezultatai: Įprastų valgytojų istorijos prieš ir po

Daugybė žmonių, įtraukę į savo kasdienį gyvenimą anti-senėjimo pusryčius, užfiksavo, kad jų išvaizda ir energija labai pagerėjo.

Reklama

58 m. Linda pranešė, kad per šešias savaites nuo kasdienio avižinių dribsnių su uogomis ir riešutais vartojimo sumažėjo smulkių raukšlelių ir padidėjo odos elastingumas.

62 metų Maiklas, pradėjęs vartoti antioksidantų turtingus pusryčių kokteilius, pastebėjo, kad pagerėjo sąnarių judrumas ir sumažėjo rytinis sustingimas.

Nuoseklūs rezultatai įvairiose amžiaus grupėse rodo pagerėjusią veido spalvą, sumažėjusį paburkimą ir pagerėjusią savijautą.

Reklama

Atlikus dalyvių laboratorinius matavimus paaiškėjo, kad sumažėjo uždegimo žymenų ir pagerėjo ląstelių sveikatos rodikliai.

Stebėtina, kad labiausiai pagerėjo pusryčiaujančiųjų, kurie pusryčiavo šešis mėnesius ar ilgiau, rezultatai, o tai rodo, kad ilgalaikiai mitybos pokyčiai duoda vis daugiau naudos.

Kodėl brangūs kremai negali konkuruoti su šiais pusryčiais

Kaip prabangūs odos priežiūros produktai dera su mitybos metodais, skir tais senėjimui stabdyti?

Reklama

Nors aukščiausios kokybės kremai veikliąsias sudedamąsias dalis tiekia vietiškai, jie visų pirma veikia paviršinius sluoksnius, nespręsdami ląstelinio senėjimo procesų iš vidaus.

Pusryčių antioksidantų turtingi komponentai veikia sistemiškai, neutralizuodami laisvuosius radikalus visame organizme ir palaikydami kolageno gamybą iš vidaus.

Kitaip nei kremai, kurie laikinai maskuoja senėjimo požymius, maistingųjų medžiagų turtingas maistas suteikia būtinų vitaminų ir mineralų, kurie šalina ląstelių pažeidimus jų atsiradimo vietoje.

Reklama

Be to, priešuždegiminės pusryčių savybės mažina odos uždegimą, o jose esantys baltymai palaiko audinių regeneraciją.

Kainų skirtumas yra nemažas – mėnesio aukščiausios kokybės kremų atsargos dažnai viršija kelių savaičių maistingųjų medžiagų turinčių pusryčių kainą.

Kaip į kasdienę rutiną įtraukti šią senėjimą stabdančią priemonę?

Egzistuoja kelios praktinės strategijos, kaip įtraukti šiuos antioksidantų turtingus pusryčius į kasdienę rutiną nesutrikdant esamo tvarkaraščio.

Reklama

Pusryčius galima pradėti ruošti iš vakaro, mirkant avižas, chia sėklas ir uogas jogurte arba augaliniame piene. Taip per naktį paruošite parfė, kuriam ryte nereikia jokio pasiruošimo.

Kitas būdas – savaitgalio partijų gaminimas, kai ruošiamos kelios porcijos ir laikomos šaldytuve porcijų dydžio indeliuose.

Tiems, kurie nori šiltų patiekalų, greitai paruošiamas plienines avižas galima paruošti per penkias minutes atliekant kitus rytinius darbus.

Reklama

Kokteilių variantai – tai nešiojamos alternatyvos, kuriose tie patys maistiniai elementai pateikiami skystu pavidalu – puikiai tinka važiuojantiems į darbą ar užsiėmusiems specialistams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like