Kurios daržovės geriausiai degina pilvo riebalus – viena iš jų auga jūsų močiutės sode

vegetables that reduce belly fat

Nors nė viena daržovė nėra specialiai skirta pilvo riebalams, kelios galimybės skatina bendrą svorio mažėjimą. Kryžmažiedėse daržovėse, pavyzdžiui, kopūstuose – močiutės daržo gėrybėse – yra junginių, kurie palaiko kepenų detoksikaciją ir padeda reguliuoti estrogenų apykaitą, todėl gali mažinti pilvo riebalų kaupimąsi. Lapiniai žalumynai, paprikos ir šakninės daržovės, pavyzdžiui, imbieras, taip pat skatina medžiagų apykaitą ir dėl didelio skaidulų kiekio suteikia sotumo jausmą. Šios daržo gėrybės, įtrauktos į subalansuotą mitybą, veikia sinergiškai ir padeda kontroliuoti svorį. Daugiausia vilčių teikia šios daržovės.

Mokslas apie daržoves ir pilvo riebalų mažinimą

Nors nė vienas maisto produktas negali būti specialiai skirtas pilvo riebalams mažinti, daržovės vaidina svarbų vaidmenį reguliuojant bendrą svorį dėl daugelio biologinių mechanizmų. Didelis skaidulų kiekis jose lėtina virškinimą, skatina sotumą ir mažina suvartojamų kalorijų kiekį.

Reklama

Daržovėse yra junginių, reguliuojančių medžiagų apykaitą ir mažinančių uždegimą, kuris yra susijęs su visceralinių riebalų kaupimusi. Daugelio daržovių glikemijos indeksas yra žemas, todėl neleidžia padidėti cukraus kiekiui kraujyje, dėl kurio gali kauptis riebalai.

maistingųjų medžiagų tankis palaiko tinkamą hormonų, įskaitant tuos, kurie kontroliuoja riebalų pasiskirstymą, funkciją. Be to, tam tikros daržovėse esančios fitocheminės medžiagos gali turėti įtakos genų raiškai, susijusiai su riebaliniu sluoksniu, galinčiai sutrikdyti naujų riebalinių ląstelių formavimąsi.

Lapiniai žalumynai: Žalieji žalumynai: gamtos jėgainės, kovojančios su riebalais

Lapiniai žalumynai dėl savo išskirtinės maistinės vertės yra bet kurios dietos, skirtos pilvo riebalams mažinti, kertinis akmuo. Šiose daržovėse yra daug skaidulų ir mažai kalorijų, todėl jos suteikia sotumo jausmą ir palaiko virškinimo sistemos sveikatą.

Reklama

Špinatai, lapiniai kopūstai ir lapiniai kopūstai suteikia svarbiausių maistinių medžiagų, įskaitant vitaminus A, C, K ir folio rūgštį, taip pat kalcio, magnio ir kalio. Šie mineralai padeda reguliuoti medžiagų apykaitą ir mažina uždegimą, susijusį su visceralinių riebalų kaupimusi.

Tyrimai rodo, kad lapiniuose žalumynuose yra junginių, kurie aktyvina riebalų deginimo procesus, ypač ties vidurine kūno dalimi. Didelis vandens kiekis juose dar labiau padeda drėkinti organizmą ir kartu skatina ląstelių funkcijas, būtinas efektyviai riebalų apykaitai.

Kryžmažiedės daržovės: Močiutės daržo gėrybės

Nuo tradicinių mūsų senelių prižiūrimų daržų iki šiuolaikinių mitybos specialistų rekomendacijų – kryžmažiedės daržovės užsitarnavo galingo sąjungininko kovoje su pilvo riebalais reputaciją.

Reklama

Šiose daržovėse, įskaitant brokolius, žiedinius ir briuselinius kopūstus, yra junginių, vadinamų gliukozinolatais, kurie palaiko kepenų detoksikaciją.

Didelis skaidulų kiekis juose skatina sotumo jausmą, o virškinimui reikia daugiau energijos, todėl atsiranda šiluminis efektas, didinantis kalorijų sąnaudas.

Tyrimai rodo, kad kryžmažiedės daržovės gali padėti reguliuoti estrogenų apykaitą ir taip sumažinti riebalų kaupimąsi pilvo srityje.

Reklama

Dėl mažo kaloringumo ir didelio maistinių medžiagų kiekio šios daržovės idealiai tinka svorio valdymo protokoluose, skirtuose visceraliniams riebalams.

Spalvotosios paprikos ir jų metabolizmą skatinantis poveikis

Nors kryžmažiedės daržovės teikia įspūdingą svorio reguliavimo naudą, spalvingas paprikų pasaulis suteikia dar vieną pilvo riebalų mažinimo strategijų aspektą.

Paprikose, ypač raudonosiose, geltonosiose ir oranžinėse, yra kapsaicino, kuris laikinai pagreitina medžiagų apykaitą. Dėl šio termogeninio poveikio padidėja kalorijų sąnaudos virškinimo metu.

Reklama

Be to, didelis vitamino C kiekis palaiko karnitino – junginio, padedančio riebalus paversti energija – gamybą organizme.

Mažai kalorijų ir daug vandens turinčios paprikos suteikia didelį tūrį, o kartu ir svarbiausių maistinių medžiagų. Dėl savo natūralaus saldumo ir traškios tekstūros jos yra universalus priedas prie patiekalų, kuriais siekiama sumažinti visceralinių riebalų kiekį.

Šakninės daržovės, kurios padeda sumažinti visceralinius riebalus

Po žeme slepiasi daržovių kategorija, ypač veiksmingai kovojanti su užsispyrusiais pilvo riebalais.

Reklama

Šakninėse daržovėse, įskaitant saldžiąsias bulves, ropes ir ridikėlius, yra junginių, specialiai nukreiptų prieš visceralinius riebalus, kurie supa vidaus organus.

Imbieras, galingas termogeninių savybių turintis šakniavaisis , padidina kūno temperatūrą ir skatina medžiagų apykaitą.

Morkose yra beta karotino, kuris palaiko kepenų funkciją ir padeda organizmui efektyviau perdirbti riebalus.

Reklama

Burokėliuose yra betaino, kuris mažina riebalų sankaupas aplink kepenis.

Šiose šakniavaisinėse daržovėse taip pat yra daug ląstelienos, todėl jos ilgam pasotina, o virškinimui reikia daugiau energijos, o tai dar labiau prisideda prie riebalų deginimo gebėjimų.

Pilvo riebalus deginančio valgymo plano sudarymas su daržo daržovėmis

Apsiginklavę žiniomis apie galingas šaknines daržoves, dabar galite sudaryti veiksmingą valgymo planą, į kurį būtų įtrauktos sodo daržovės, skirtos pilvo riebalams mažinti.

Reklama

Subalansuotą metodą sudaro pusryčių kokteiliai su lapiniais žalumynais, pietūs su kryžmažiedėmis daržovėmis, pavyzdžiui, brokoliais ir kopūstais, ir vakarienės, kuriose šakniavaisiai derinami su liesais baltymais.

Žolelių, tokių kaip petražolės, kalendros ir mėtos, naudojimas pagerina skonį ir suteikia papildomos naudos medžiagų apykaitai.

Kad pasiektumėte geriausių rezultatų, kasdien valgykite įvairias spalvotas daržoves, ypač daug skaidulų turinčias daržoves, kurios skatina sotumą ir virškinimo sistemos sveikatą.

Reklama

Taip maitinantis daržovėmis gaunama svarbiausių maistinių medžiagų ir kartu sumažinamas kalorijų deficitas, būtinas pilvo riebalams mažinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like