NNamai Skaityti daugiau Šis įprotis išgelbėjo mano šeimos biudžetą: štai kodėl turėtumėte įdėti lauro lapą į miltusbyRomanas2025-12-01 Vienas paprastas triukas virtuvėje gali sutaupyti nemažai pinigų ir apsaugoti maistą nuo nepageidaujamų kenkėjų. Lauro lapas, įdėtas į…
RReceptai Skaityti daugiau Pupelės išverda dvigubai greičiau: į puodą įberiu vieną ingredientą – ir jos tampa minkštos, nesubyra ir nepraranda formosbyMonika Veronika2025-12-01 Jei dažnai verdate pupeles, žinote, kad tai kantrybės reikalaujantis procesas. Kartais prireikia valandos ar dviejų, o net ir…
NNamai Skaityti daugiau Tai buvo geriausia kava, bet sofa man to neatlygino: kaip pašalinti kavos dėmes nuo minkštų baldų be cheminio valymobyRomanas2025-12-01 Vienas neatsargus judesys – ir ryto kavos puodelis apverčiamas tiesiai ant sofos. Pažįstama situacija? Kavos dėmės yra vienos…
RReceptai Skaityti daugiau Balti dribsniai – atsakymas: kaip per 30 sekundžių atskirti tikrus raudonus ikrus nuo padirbtųbyRomanas2025-12-01 Artėjant šventėms, raudona ikra tampa dažnu pirkiniu. Tačiau parduotuvių lentynose galima rasti ne tik tikrą lašišos ar upėtakio…
RReceptai Skaityti daugiau Paruošiau pikantiškai marinuotą skumbrę – ir prie stalo visi ginčijasi tik dėl vieno: kas paims paskutinį gabalėlįbyVisuomenės balsas2025-12-01 Skumbrė – viena skanesnių ir prieinamesnių žuvų mūsų krašte. Pikantiškai marinuota skumbrė – paprastas, nebrangus ir labai skanus…
NNamai Skaityti daugiau Perku visą vaistinėse parduodamą vatą, bet nenaudoju jos pagal paskirtį: 4 gudrybės, kurios pravers visiemsbyRomanas2025-12-01 Vata vaistinėje – vienas pigiausių pirkinių, kurį dauguma perka tik žaizdoms ar makiažui valyti. Tačiau ši paprasta medžiaga…
MMityba Skaityti daugiau Skumbrė ar lašiša? Dietologas atskleidė tiesą apie tai, kas yra „supermaistas”, o kas tik „pasipuikavimas”: aš renkuosi tik šią žuvįbyRomanas2025-11-30 Lašiša jau seniai laikoma sveikesnio gyvenimo simboliu – ji puikuojasi restoranų meniu, sveikos mitybos tinklaraščiuose ir maisto papildų…
GGrožis Skaityti daugiau Oda spindės, o virškinimas veiks kaip laikrodis: produktas, kuris buvo nepakankamai vertinamas daugelį metųbyVisuomenės balsas2025-11-30 Džiovintos figos ilgą laiką buvo laikomos tik šventiniu kepinių priedu arba egzotišku skanėstu. Tačiau šiandien mitybos specialistai jas…
LLigos Skaityti daugiau Gėrimas, kuris labiausiai mažina cholesterolio kiekį: gydytojai rekomenduoja gerti 3–5 puodelius per dienąbyMonika Veronika2025-11-30 Ieškant būdų sumažinti cholesterolio kiekį, dažniausiai kalbama apie vaistus ir dietą. Tačiau vienas kasdienis gėrimas gali tapti netikėtai…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Kai pavasarį visi tik atidaro sėklų dėžutes, aš jau mėgaujuosi šviežiais vitaminais: gruodį pasėju 5 augalusbyRomanas2025-11-30 Balandį dauguma sodininkų tik pradeda planuoti sėją, o patyrę darže jau skinasi pirmuosius šviežius lapus. Paslaptis paprasta –…
NNamai Skaityti daugiau Aš nedeginu rudens lapų – iš jų darau pigias dekoracijas: mirkyti juos tirpale ir po savaitės gaunu grožįbyRomanas2025-11-30 Ruduo kiemuose palieka spalvingą dovaną – krūvas nuostabių lapų. Dauguma žmonių juos sugrėbia ir išmeta arba sudegina, tačiau…
MMityba Skaityti daugiau Kaip teisingai pasirinkti kukurūzą virimui ir kokią naudą sveikatai ji teikiabyRomanas2025-11-30 Vasaros sezono metu turgų prekystaliai nuspalvina žalios spalvos kukurūzų burbuolėmis. Tačiau ne kiekviena iš jų tinka virimui –…