Apsinuodijimą maistu dažniausiai sukelia bakterijos, tačiau gali sukelti ir virusai, parazitai, taip pat cheminės medžiagos. Dažniausiai apsinuodijimą maistu sukelia salmonella ir E. Coli grupės bakterijos, kuriomis užsikrečiama valgant netinkamai termiškai paruoštus mėsos ir pieno produktus, neplautus vaisiai ir daržovės, geriant nevirintą vandenį iš atvirų vandens šaltinių.
Todėl Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro (SMLPC) Sveikatos mokymo skyriaus specialistai parengė informacinį leidinį visuomenei „Pirmosios pagalbos veiksmai apsinuodijus maistu“. Leidinyje susipažinsite su būdingiausiais apsinuodijimo maistu požymiais, pirmosios pagalbos veiksmais, rekomendacijomis kaip išvengti apsinuodijimo maistu, laikantis maisto saugaus laikymo taisyklių.
Jį kviečiame skaityti ir nemokamai atsisiųsti iš SMLPC interneto svetainės „Atmintinės, lankstinukai, plakatai – Pirmoji pagalba“ skilties.
|